Silvestrovské oslavy budú v znamení dvojky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto zverejnila prvé detaily prípravy tohtoročného silvestrovského programu v uliciach centra mesta.

„Ohlasy návštevníkov na minuloročné oslavy boli z absolútnej väčšiny priaznivé," povedal nám starosta Andrej Ďurkovský, ktorý je aj predsedom realizačného tímu. „Ukázalo sa, že rozhodnutie pokračovať v základnom modeli osláv, ktorý vznikol pri prvých spoločných silvestrovských oslavách v roku 1999, bolo správne. Z tohto modelu vychádza aj dramaturgický zámer tohtoročných osláv pod názvom Byť Bratislavčanmi nás baví."

Spoločným leitmotívom osláv bude číslica 2. „Vstupujeme do druhého roku tisícročia, nastupujúci letopočet má v sebe dve dvojky. Súčasťou osláv budú dve diskotéky, dve sochy Rytiera Rolanda na Hlavnom námestí, dvojica moderátorov, ktorá ukončí hlavný program o druhej po polnoci. Číslicu 2 budeme počas celej noci projektovať na steny budov na Hlavnom námestí a na Michalskú vežu," vysvetľuje Vladimír Talian z občianskeho združenia Hlava 98, ktoré je autorom dramaturgie osláv.

Centrálnou zónou zábavy bude opäť Hlavné námestie, kde sa bude už od piatej popoludní odohrávať hlavný silvestrovský program založený na živých koncertných vystúpeniach hviezd slovenskej a českej populárnej hudby. Moderátormi budú dvaja známi divadelní herci z mladšej hereckej generácie, v rámci deväťhodinového koncertu vystúpia napr. skupiny Vidiek, Hex a Le Payaco, speváci Pavol Hammel a Peter Nagy so svojimi skupinami, a českí hostia Šum svist? a V?ra Bílá. Je pravdepodobné, že Bratislava na Silvestra zažije slovenskú premiéru hitu roka „Ó maňo." Hlavné pódium, zvuk i svetelný park si zachová svoj vysoký štandard z vlaňajška. Odpočítavanie posledných sekúnd bude spojené s výraznejšími svetelnými efektmi v celom priestore námestia.

Časť Korza od Michalskej veže po Univerzitnú knižnicu sa na niekoľko hodín premení na pestrého tancujúceho hada v rytme popových a rockových hitov posledných dvoch desaťročí. V priestore Michalskej ulice budú umiestnené tri vysoké veže s reproduktormi a svetlami, ktoré umožnia návštevníkom tejto zóny zábavy kvalitný zážitok po celej dĺžke ulice. Dominantou bude Michalská veža nasvietená efektovými svetlami, ktoré budú meniť jej farbu. Pocit ozajstnej megadiskotéky bude dotvárať nad hlavami tancujúcich návštevníkov plnofarebný laser s bohatou výbavou rôznych atraktívnych efektov. Aj Michalská ulica zažije svoj malý ohňostroj sprevádzaný vystrelením množstva konfiet z balkóna Michalskej veže.

Pre tých, ktorým veľa ľudí a hluku v uličkách Korza začne prekážať, ale pritom nebudú chcieť ešte odísť domov, a chcú počkať na ohňostroj, vytvoria organizátori pokojnejšiu zónu zábavy v zrekonštruovanej časti Hviezdoslavovho námestia medzi Operou SND a sochou P.O. Hviezdoslava. Program na verejnej ľadovej ploche sa začne už krátko popoludní a do deviatej hodiny večer bude zameraný na mladých korčuľujúcich. Potom sa aj hudobná produkcia a sprievodné slovo dídžejov zmení, aby zohľadnilo prítomnosť starších návštevníkov osláv, a vyvrcholí do spontánnej ľudovej zábavy.

Ďalšie informácie o silvestrovskom programe v Starom Meste prinesieme v poslednom tohtoročnom čísle.

(miv)

Páčil sa vám článok?