Od pondelka sa zvyšujú povolené počty divákov na kultúrnych podujatiach

7.5.2021
0

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Od pondelka 10. mája sa zvyšujú povolené počty divákov na kultúrnych podujatiach v červených a ružových okresoch. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Informovala o zom hovorkyňa úradu Daša Račková.

Naďalej je povolené zaplniť maximálne 50 percent kapacity. V červených okresoch, teda v druhom stupni varovania, môže byť do 200 účastníkov v exteriéri a 150 v interiéri. V ružových regiónoch, respektíve v prvom stupni varovania, povolili do 500 divákov v exteriéri a 250 v interiéri.

Povolené sú divadelné, filmové a iné audiovizuálne predstavenia, koncerty, hudobné a tanečné produkcie, výstavy diel výtvarných umení, diel úžitkového umenia a prác ľudovej výtvarnej tvorivosti, festivaly a prehliadky v oblasti kultúry a umenia. "Prevádzka filmových podujatí v interiéri naďalej nebude povolená," upozornila hovorkyňa.

Podujatia kultúrneho charakteru nemôžu byť zamerané na školopovinných maloletých alebo školské skupiny. Zároveň nie je povolená fyzická interaktívna hra s publikom.

"Pre účastníkov kultúrnych podujatí naďalej platí, že je potrebné mať negatívny výsledok testu RT-PCR/LAMP, ktorý nie je starší ako 72 hodín, alebo antigénového testu, ktorý nie je starší ako 24 hodín," pripomenula Račková. Výnimku majú deti do desiatich rokov, zaočkovaní a osoby, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú o tom doklad.


(TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie