V Dúbravke je škola s deťmi 29 národností!

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Zatiaľ čo väčšina bratislavských detí vo štvrtok 6. septembra už zabudla, že boli vôbec nejaké prázdniny, žiaci Medzinárodnej školy v Dúbravke-Iuvente v ten deň prvý raz vstupovali do svojich tried. Školy patriace do sieti rovnakých zariadení majú totiž spoločný začiatok vyučovania, čomu sa prispôsobili aj Bratislavčania…

Do dúbravskej školy založenej v roku 1994 (na Slovensku existuje ešte v Košiciach a spolu ich je osemnásť) chodí 150 študentov 29 národností od dvoch do osemnástich rokov. ,,Vyučovacím jazykom je angličtina, popri nej sa učí francúzština, nemčina, slovenčina, od tohto roku je v pláne holandština,“ prezradila sekretárka školy Veronika Feriancová.

Dvadsať percent školákov sú deti diplomatov, 65 percent ratolesti obchodníkov a biznismanov podnikajúcich na Slovensku, zvyšok sú slovenskí školáci, ktorí si vyučovanie platia. ,,Škola je dobrou prípravou na pokračovanie v štúdiu po celom svete,“ vraví Veronika Feriancová. Triedy sú rozdelené podľa ročníkov, priemerne do nich chodí 10-15 detí, vyučujúci pochádzajú z USA, Anglicka, Kanady, Francúzska, Holandska, Austrálie a Slovenska. ,,Výhodou školy je poloha v objekte Iuventy, kde môžeme využívať kompletné vybavenie. Deti sa však dostávajú aj do ďalších kútov Slovenska, v zime si napríklad nevedeli vynachváliť lyžovačku v Tatrách,“ dodáva V. Ferianová.

Páčil sa vám článok?