Dúbravčania a Karlovešťania budú hodovať

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

DÚBRAVKA

Dúbravské hody sú zasvätené patrónom tunajšieho kostola - sv. Kozmovi a Damiánovi. Pre Dúbravčanov sú veľkou spoločenskou udalosťou. Sprevádzajú ich bohoslužby, veselica, ukážky umeleckých remesiel a výtvarného umenia, chýbať nebude jedlo a víno.

Dúbravské hody budú posledný septembrový víkend. V piatok 28. septembra to začne v dúbravskom Dome kultúry vystúpením populárnej dychovky Moravanka. V sobotu 29. septembra sa popoludní pred Domom kultúry predstavia historické umelecké remeslá, o 15.00 začne zábavný program Vitajte hody! a od 19.00 až do rána bude v Dúbravke pravá Hodová veselica. Veselo bude v nedeľu 30. septembra, keď bude pred miestnym úradom na Žatevnej ulici sedemhodinový country koncert. Začína sa o 15.00 a predstavia sa na ňom kapely Starý orchestrion a Dostavník.

~ ~ ~

KARLOVA VES

V posledný septembrový víkend budú hody aj v Karlovej Vsi. Michalské hody sa začínajú v piatok 28. septembra popoludní v Líščom údolí, kde sa budú viazať hodové strapce a stavať hodový strom pred Kostolom sv. Michala archanjela.

Sobotňajšie predpoludnie je určené športovcom. Od rána sa môžu zúčastniť na športových podujatiach vonku a v telocvičniach ZŠ na Majerníkovej, Adámiho a Ulici L. Sáru. Sobotu spestrí od 13.30 do polnoci veľká hodová veselica v prostredí Parku SNP v Líščom údolí. Predstavia sa tu folklórne súbory, dychovka, populárne a country skupiny. Chýbať nebudú ani šermiari, hodový guláš, sprievod s kočmi a mažoretkami. Hodová zábava s občerstvením a tombolou bude od 19.00 aj v Centre kultúry na Molecovej ulici.

Nedeľné popoludnie bude v Líščom údolí opäť spojené s hodovou veselicou a kultúrnym programom. Na 17.00 je pripravené vyžrebovanie starostovskej tomboly.

Páčil sa vám článok?