Štedrý finančný dar pre detskú kliniku

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Dojčenské oddelenie 1. detskej kliniky DFNsP na Kramároch dostalo začiatkom júla finančný dar vo výške 635 tisíc korún. Táto suma poslúži na zakúpenie príslušenstva pre metabolickú jednotku, presnejšie monitora na sledovanie vitálnych funkcií, pulzného oxymetra, dvoch odsávačiek, injekčného dávkovača a infúznej pumpy.

Darcom bola spoločnosť Philip Morris Slovakia, ktorá v rámci filozofie zodpovedného korporátneho občana podporuje projekty týkajúce sa nielen kultúry, vzdelávania a ochrany životného prostredia, ale aj komunitné a charitatívne projekty. „Zameriavame sa hlavne na projekty, ktorých cieľom je pomôcť ľuďom a oblastiam, kde je to najviac potrebné, preto aj v budúcnosti radi podporíme ďalšie projekty s cieľom pomôcť mentálne a fyzicky postihnutým spoluobčanom, zdravotníckym a vzdelávacím inštitúciám,“ povedala Danica Siváková zo spoločnosti Philip Morris Slovakia.

Ako povedal primár 1. Detskej kliniky Vladimír Bzdúch, toto zariadenie má v zložitej situácii slovenského zdravotníctva celoštátny význam pri záchrane detských životov.

Páčil sa vám článok?