Prezidentský palác bude aj tento rok osvetlený

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po dvojtýždňovom hlasovaní verejnosti sa prezident Ivan Gašparovič rozhodol, že vianočné osvetlenie Prezidentského paláca zachová. Bude pokračovať v tradícii svojho predchodcu Rudolfa Schustera, avšak v skromnejšej podobe. Potvrdil to hovorca hlavy štátu Marek Trubač, podľa ktorého sa prezident ešte musí poradiť, či jeho predstavu osvetlenia bude možné aj technicky zabezpečiť. Bol by rád, keby sa podarilo osvetlenie nainštalovať čo najlacnejšie.

Do ankety, ktorá bola dva týždne zverejnená na stránke hlavy štátu, sa zapojilo celkovo 5662 hlasujúcich. Podľa Trubača ide o rekordnú návštevnosť stránky v takom krátkom čase. Z hlasujúcich súhlasilo s osvetlením 2733, proti bolo 2409. Hoci ide o minimálny rozdiel, k hlasom „za“ pridala kancelária aj tie, ktoré boli len za osvetlenie záhrady alebo len za osvetlenie paláca.

Pôvodne hlasovanie vyzeralo tak, že väčšina občanov je proti osvetleniu. Spôsobil to jeden „technicky zdatný“ odporca výzdoby, ktorý sa dokázal do ankety prihlásiť 2800-krát, a to napriek tomu, že bola chránená proti viacnásobnému „klikaniu“. Toto hlasovanie však z ankety vypustili.

~ ~ ~

REDAKCIA

S podobnou otázkou sme sa pred dvoma týždňami obrátili aj na čitateľov internetového vydania Bratislavských novín. Na www.bratislavskenoviny.sk mohli odpovedať na otázku: Súhlasíte s doterajším vianočným osvetlením Prezidentského paláca?

Do hlasovania sa zapojilo 273 čitateľov, z toho až 173 (63,4%) sa vyslovilo za doterajšie osvetlenie Prezidentského paláca. Proti bolo 75 (27,5%), je mi to jedno odpovedalo 25 čitateľov (9,1%) internetového vydania Bratislavských novín.

Páčil sa vám článok?