V lete bývajú galérie otvorené dlhšie

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dovolil by som si reagovať na list pani Adely Slováčkovej: Pre koho sú vlastne galérie otvorené? Sme poctení návštevami našej galérie, rád by som sa však vyjadril k jej pripomienkam, týkajúcim sa našich otváracích hodín.

Počas zimných mesiacov máme skutočne otvorené do 17.00 h, počas letných mesiacov však tento čas predlžujeme do 18.00 h. Zároveň pri mimoriadne atraktívnych výstavách predlžujeme otváracie hodiny aj mimo letného obdobia, ako je tomu napríklad pri výstavách Parížsky sececný plagát ako aj František Kupka a Otto Gutfruend zo zbierok Jána a Medy Mládkových, ktorá je v Pállfyho paláci a je otvorená do 18.00 h.

Napríklad pri divácky príťažlivej výstave Alfonsa Muchu sme mali posledné tri dni otvorené až do 20.00 h, rovnako to bolo aj pri výstave Albrechta Dürera a jeho okruhu. Samozrejme, že naša galéria je otvorená aj počas sobôt a nedieľ, ako aj počas väčšiny sviatkov.

Tieto predĺženia otváracích hodín robíme, samozrejme, z dôvodu, aby výstavy mohlo vidieť čo najviac našich návštevníkov. Počas niekoľkokrát výraznejšie posunutých otváracích hodín sme, žiaľ, zaznamenali znížený počet návštevníkov a preto sme sa rozhodli predlžovať otváracie hodiny len počas leta a pri mimoriadne navštevovaných výstavách.

Verím, že pani Adela Sládečková ako aj naši ďalší návštevníci nám zachovajú svoju priazeň, najmä z dôvodu, že výstavný program našej galérie pre tento rok je mimoriadne príťažlivý.

Ivan Jančár, riaditeľ Galérie mesta Bratislava
AD: Pre koho sú vlastne galérie otvorené?

Páčil sa vám článok?