VIANOCE: Darujte rozumný darček!

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Viedenčania to majú s rozhodovaním o kúpe vianočných darčekov trošku ľahšie ako my. Ak si nevedia vybrať darčeky, môžu sa obrátiť na oddelenie odpadového hospodárstva, čistenia ulíc a vozového parku viedenského magistrátu. A čo má toto oddelenie spoločné s vianočnými darčekmi?

Práve tu vznikla brožúra pod názvom „48 tipov na inteligentné darčeky pre radosť i pôžitok“. Medzi tipmi na darčeky nechýba napríklad poukážka na cestu balónom, abonentka do divadla, ku kozmetičke, pedikérke či masérovi, poukážka pre služby čistenia či upratovania bytu alebo poučné knižky pre deti.

Spoločnou výhodou týchto darčekov je to, že neprodukujú žiaden odpad. Ak sa chcete inšpirovať, všetky tipy na inteligentné darčeky nájdete na webovskej stránke www.wien.gv.at/ma48/.

V súvislosti s „ekologickými“ darčekmi je zaujímavé, že počas vianočných sviatkov vzrastá objem odpadu z viedenských domácností asi o 10 percent. Viedenčania budú môcť aj po tohtoročných Vianociach odovzdať použité vianočné stromčeky na 360 zberných miestach. Tie 7. januára zozbierajú a využijú ako kompost.

(brn)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie