Škola s vôňou chleba a vanilky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Najlepšie ju poznajú Dúbravčania. Nachádza sa totiž v tejto mestskej časti na Harmincovej ulici. Preslávili ju chýrne cukrárske a pekárske výrobky, ktoré sa dajú kúpiť v predajni Stredného odborného učilišťa potravinárskeho. Vyrábajú ich mladí cukrári a pekári vo vlastných dielňach počas odborného výcviku.

Táto škola je jediná svojho druhu v Bratislavskom kraji. Pripravuje žiakov v učebných odboroch pekár, cukrár a mlynár pod dohľadom skúsených majstrov odborného výcviku a učiteľov teoretických predmetov. Najlepší žiaci navyše každoročne absolvujú odbornú prax v Rakúsku a Nemecku. Môžu tiež pokračovať v dennom nadstavbovom štúdiu a získať tak maturitu.

V SOUP je samozrejmosťou učebňa výpočtovej techniky, internet, nové fitnesscentrum. Svoje majstrovstvo žiaci pravidelne prezentujú na výstavách doma aj v zahraničí. Na trhu práce sú vyhľadávaní najmä pekári a cukrári, pričom svoje uplatnenie nachádzajú napr. v novootváraných zahraničných hypermarketoch.

Podrobnejšie informácie o štúdiu na škole sú všetkým záujemcom k dispozícii na tel.č. 643 66 108, 643 64 802, alebo cez e-mail soupotr@slovanet.sk.

(r)

Páčil sa vám článok?