Prvá bratislavská party nového milénia

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Príchod roku 2001 bude ďalším významným okamihom v dejinách ľudstva. Napriek istej absencii mediálnej hystérie mu tentoraz nikto nemôže zobrať fakt, že práve rok 2001 je skutočným začiatkom nového tisícročia.

Aj preto je príchod roku 2001 pre mestskú časť Staré Mesto dôvodom na pokračovanie vo veľkých silvestrovských oslavách v uliciach centra mesta. Pripravovaný program by v ničom nemal zaostať za skvelým zážitkom, ktorý organizátori pripravili takmer 70 tisícom Bratislavčanov 31. decembra pred rokom.

Na Michalskej ulici sa po celej jej dĺžke bude odohrávať uličná megadiskotéka. Začiatok produkcie troch dídžejov, medzi ktorými by mala byť aj britská dvojica Paul and Chris Reunion, bude o 19.00, koniec sa predpokladá o tretej ráno.

Hudobná produkcia sa bude v priebehu večera meniť od hudby pre staršie generácie až po súčasnú modernú rockovú a tanečnú hudbu. Dominantou tejto zóny zábavy bude staticky nasvietená Michalská veža a laserové efekty v podobe štyroch rotujúcich lúčov, odrážajúcich sa od zrkadlového hranola nad hlavami tancujúcich.

Hviezdami večera na centrálnom pódiu osláv na Hlavnom námestí by mali byť skupiny Polemic, Hex, Para, Žena z lesoparku, speváci Peter Lipa, Janko Lehotský a Miro Žbirka. Zahraničným hosťom bude obľúbený Banjo Band Ivana Mládka, ktorý by sa mal postarať o posledný hudobný koncert roku 2000. Program sa začne už od 17.00 cimbalovou hudbou z Čierneho Balogu, naopak prvou hudobnou udalosťou nového tisícročia v Bratislave by malo byť vystúpenie obľúbenej skupiny Vidiek.

Scénografickou dominantou Hlavného námestia sa stane Rytier Roland, tentoraz vo svojej priesvitnej pozlátenej verzii. Všetci očakávajú, že sa počas silvestrovského večera aspoň raz otočí v duchu starej bratislavskej tradície. Aj na Hlavnom námestí budú nad hlavami divákov vytvárať atraktívne svetelné plochy odrážajúce sa laserové lúče.

Prvú party nového milénia v Bratislave opäť pripravila samospráva mestskej časti Staré Mesto v spolupráci so svojimi partnermi a sponzormi.

(miv)

Páčil sa vám článok?