Mesto vybralo predajcov na Vianočné trhy

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Komisia na výber uchádzačov o stánky na predaj počas Vianočných trhov, ktorú vymenoval primátor Bratislavy, na svojom zasadnutí 4. októbra vybrala 88 úspešných uchádzačov o predajné stánky.

Z nich 30 je tzv. gastro stánkov a dvaja uchádzači o plochu sa zameriavajú na iné komodity. Výberové konanie vyhlásili ôsmeho septembra, uzávierka prihlášok bola prvého októbra. Na magistrát bolo doručených 159 prihlášok, čo je o tri viac ako vlani. Rozhodujúcimi kritériami, ktoré komisia posudzovala, boli ponuka tovaru, referencie a výška ponúkaného nájomného. Komisia určila aj 17 náhradníkov, 12 na tzv. gastro stánky a päť na darčekové predmety. Tak ako vlani aj v tomto roku budú tri stánky prenajaté za symbolickú korunu charitatívnym organizáciám - UNICEF, Bratislavská katolícka charita, Soroptimist International Club, LIONS Club Bratislava, LIONS Club Dovina, Evanjelická diakonia ECAV, Občianske združenie Tandem a nezisková organizácia Lepší svet.

Jednotlivé zmluvy na prenájom stánkov sa budú podpisovať v čase od 2. do 5. novembra. Nájomné za 28 dní museli úspešní uchádzači zaplatiť do 20. októbra spolu s finančnou zábezpekou pre prípad poškodenia stánku alebo porušenia podmienok. Výška zábezpeky na tzv. gastro stánok je 10-tisíc korún, na suvenírový stánok 5000 korún. Novinkou tohtoročných Vianočných trhov je možnosť prenájmu plochy na iné komodity, napríklad na predaj tovaru, akým sú pukance, pečené gaštany a podobne.

Vianočné trhy 2004 na Hlavnom a Františkánskom námestí sa budú v tomto roku od 26. novembra do 23. decembra. Príjmy z vlaňajších trhov dosiahli výšku 5 miliónov korún.

Páčil sa vám článok?