Silvestrovská oslava bude opäť veľkolepá

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto po minuloročnom veľkom silvestrovskom programe v uliciach historického jadra pripravuje jeho tohtoročnú reprízu. Potvrdil nám to starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, ktorý ešte v januári vyhlásil, že po takom vydarenom projekte si jednoducho Staré Mesto nemôže dovoliť v ňom nepokračovať.

“Podarila sa nám spoločne vtedy veľká vec, v ktorú málokto veril: po mnohých rokoch rozpačitých silvestrovských nocí sme doslova vzkriesili tradíciu spoločných osláv príchodu nového roku v uliciach hlavného mesta. Dokázali sme naň v priebehu celého dňa prilákať okolo 70 tisíc návštevníkov, ktorí sa navyše perfektne a pritom veselo správali,” povedal Andrej Ďurkovský.

Pre všetkých, ktorým sa minulý rok oslava páčila, máme dobrú správu: už niekoľko mesiacov v tichosti, ale o to intenzívnejšie mestská časť Staré Mesto pripravuje Silvester 2000, ktorý bude vstupom Bratislavy do nového tisícročia. Prípravný tím pracuje na získavaní sponzorov, bez ktorých by sa podujatie nemohlo uskutočniť. Pri koncipovaní dramaturgie programu sa organizátori spoľahli na osvedčených partnerov - občianske združenie Hlava 98 či agentúra ArtLines.

A čo bude tvoriť program silvestrovských osláv? To starosta A. Ďurkovský nechcel prezradiť. “Určite uznáte, že by v tejto chvíli nebolo vhodné prezrádzať celý program, jeho hlavných účinkujúcich, alebo dokonca spôsob, akým na Hlavnom námestí vstúpime do nového roku. Program však opäť chceme rozdeliť do viacerých zón zábavy, pri ktorých budeme pamätať na strednú generáciu, ako aj na fanúšikov uličnej diskotéky. Veľkú úlohu zohrá tiež klzisko na Hviezdoslavovom námestí, ktoré bude dvakrát také veľké ako minulý rok,” povedal starosta.

(brn)

Páčil sa vám článok?