VIDEO: Dokument V sieti o zneužívaní detí na internete si môžete pozrieť na novej filmovej platforme

1.10.2020

Zdroj: umeo.sk

Páčil sa vám článok?

Dokumentárny film V sieti, ktorý nakrútila dvojica Vít Klusák a Barbora Chalupová v česko-slovenskej koprodukcii bol tento rok uvedený v kinách, ale pandemická situácia neumožnila, aby ho videl dostatok divákov a tak tento dokument distribúcia posunula aj do online priestoru, kde ho odporúča do pozornosti najmä rodičom.

Nová filmová platforma UMEO prináša exkluzívne do online priestoru najočakávanejší český dokument tohto roka. Film V sieti je na nej dostupný pre slovenských a českých divákov.  Dokumentárny film Barbory ​​Chalupovej a Víta Klusáka rozpráva strhujúcu drámu troch hrdiniek alias „dvanásťročných dievčat“, pre ktoré sa účasť na experimente, od kastingu až po osobné stretnutia s predátormi pod dozorom ochranky, stáva zásadnou životnou skúsenosťou. Predátorské taktiky sa postupne obracajú proti svojim strojcom a z lovcov sa stávajú lovení.

Tri herečky, tri detské izbičky, 10 dní nakrúcania a za ten čas sa na piatich platformách rôznych sociálnych sietí objavilo až 2458 potenciálnych sexuálnych predátorov. Radikálny experiment otvára tabuizované témy zneužívania detí na internete. Tri dospelé herečky - Sabina Dlouhá, Anežka Pithartová a Tereza Těžká s detskými rysmi sa vydávajú na sociálne siete, aby v priamom prenose prežili skúsenosť dvanásťročných dievčat v nechutne skazenom online svete. Vo verných kópiách detských izieb četujú a telefonujú cez skype s mužmi, ktorí ich na nete aktívne vyhľadali a oslovili. Drvivá väčšina týchto mužov požaduje, aby sa pred nimi dievčatá vyzliekali, posielajú im fotky svojich penisov, odkazy na porno a snažia sa o sex cez webkameru. 

Celý dokument V sieti si môžete pozrieť na tejto webovej stránke: https://www.umeo.sk

(ars)

Páčil sa vám článok?