Tanečníci z Hydrorocku patria k svetovej špičke v akrobatickom rock and rolle

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Klub akrobatického rock and rollu Hydrorock DGT Bratislava je dnes známy nielen v Bratislave a na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Mladí tanečníci z metropoly na Dunaji sa dnes pýšia dvomi titulmi majstrov sveta, tromi európskymi titulmi, množstvom ocenení z majstrovstiev Slovenska a nedávno siahli aj na prvenstvo vo Svetovom pohári.

Bratislava je vďaka tomu považovaná za mekku akrobaticého rock and rollu. Ako dejisko juniorských MS a ME alebo seniorského Svetového pohára Masters ju dnes už neprehliadne celý rockandrollový svet.

„Naše úspechy neprišli náhodou. S mládežou sa snažíme pracovať na vrcholovej úrovni, hoci v dnešnej dobe je celá ťarcha financovania na bedrách rodičov a niekoľkých našich reklamných partnerov. I napriek tomu sa snažíme, aby deti aj ďalší členovia nepociťovali, že vedenie klubu má dnes aj iné povinnosti, ako len dbať o kvalitnú prípravu našich športových tanečníkov,“ povedal nám tréner RRC Hydrorock DGT Stanislav Kočiš.

V každej z troch mládežníckych a troch seniorských kategórii má klub špičkové páry. Svedčia o tom tituly majstrov Slovenska, ktoré sa v posledných rokoch viažu prevažne len s menom tohto bratislavského klubu. Najčerstvejší úspech v podobe prvenstva v súťaži Svetového pohára v poľskej Zilionej Góre sa viaže s menami úspešných juniorov, majstrov Európy a tretieho páru MS Kataríny Lapošovej a Láša Bezáka.

„Na blížiacich sa majstrovstvách Európy v nemeckom Ergoldsbachu budú v druhý júlový víkend patriť určite medzi medailových ašpirantov, rovnako ako ďalšie juniorské páry Kristína Tranová - Peter Valaský a Mária Šafáriková - Filip Kubiš. V žiackej kategórii by mohli v Nemecku útočiť na medaily Michaela Sabová - Marek Balogh,“ dodáva tréner S. Kočiš.

Ďalším vrcholom pre členov klubu budú majstrovstvá sveta vo formáciách, ktorých hostiteľom bude v závere októbra práve Bratislava. Zíde sa tu ceá svetová elita a bez šancí určite nebudú ani Slováci z Hydrorocku DGT.

„Pred štyrmi rokmi sme vybojovali v Bratislave vo formáciách titul majstrov sveta. Vlani vo francúzskom Lyone vybojovali moji zverenci svetové striebro. Doma by sme sa radi vrátili na najvyšší trón,“ hovorí S. Kočiš.

Mladých akrobatických rock and rollistov z Hydrorocku poznajú viacerí Bratislavčania z mnohých vystúpení na rôznych dobročinných akciách, prezentáciách, plesoch a podobne. O svojich kvalitách teda presviedčajú nielen na športovom poli. Svoje dvere otvárajú dokorán prakticky neustále ďalším mladým ľuďom, záujemcom o tento športový tanec. Po letnej prestávke sa budú opäť deň čo deň schádzať v areáli PKO v telocvični VKP Bratislava.

Ľudovít Lučanič

Akrobatickí rock and rollisti Katarína Lapošová a Lukáš Bezák v akcii.
FOTO - Alex Neumann

Páčil sa vám článok?