FOTO: Pri autonehode zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay

25.7.2020

Zdroj: FB Ministerstvo kultúry

Páčil sa vám článok?

Ministerstvo kultúry v sobotu zasiahla mimoriadne smutná správa. Pri tragickej dopravnej nehode v poobedňajších hodinách zahynul štátny tajomník rezortu Vladimír Dolinay († 38). Oznam o jeho úmrtí sa objavil krátko po 18.00 hodine na facebookovej stránke rezortu.

"Ministerstvo kultúry vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a pozostalým," uvádza sa na FB stránke rezortu.

Vladimíra Dolinaya vymenovala vláda do funkcie 1. júla. Štátny tajomník bol známy z pôsobenia v komunálnej politike, bol poslancom mestskej časti Bratislava-Petržalka, hlavného mesta SR Bratislavy i Bratislavského samosprávneho kraja.

Dopravná nehoda, pri ktorej štátny tajomník zahynul, sa stala dnes poobede v katastri Komárna. Pri nehode došlo k zrážke dvoch osobných áut, pričom obe skončili po náraze mimo vozovky. "Vo vozidlách sa v tom čase nachádzalo päť účastníkov, z ktorých štyri osoby utrpeli zranenia rôzneho rozsahu a jedna osoba utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Hasiči vyslobodili zakliesnenú osobu z havarovaného vozidla pomocou hydraulického zariadenia a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru," informovala nás Katarína Križanová z hasičského prezídia. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

Zdroj: FB Prezídium hasičského a záchranného zboru SR

V aute sa so štátnym tajomníkom podľa TV JOJ viezla jeho o päť rokov mladšia manželka a dva a pol ročný syn, ženu Dolinaya previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice. Pod nešťastie sa malo podpísať neprispôsobenie rýchlosti práve protiidúceho vodiča, ktorý náhle vošiel do protismeru. 38-ročný Dolinay sa, žiaľ, už nemal kam vyhnúť... 

Zdroj: FB Prezídium hasičského a záchranného zboru SR

Vladimír Dolinay vyštudoval slovenský jazyk a náboženstvo na Trnavskej univerzite a doktorandské štúdium slovenského jazyka na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Pôsobil ako učiteľ slovenského jazyka a náboženskej výchovy.

Pôsobil aj ako asistent europoslankyne Jany Žitňanskej a ako asistent poslankyne Viery Leščákovej (Za ľudí).

Vo februárových voľbách kandidoval za stranu Za ľudí na mieste číslo 24.

​(ars)

Páčil sa vám článok?