Začína sa bratislavské Kultúrne leto 2000

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Opäť je tu bratislavské Kultúrne leto, ktoré ponúka bohatý program kultúrnych podujatí pre všetky vekové kategórie a milovníkov všetkých druhov umenia. Začína sa 23. júna a potrvá do 3. septembra.

Výstava SOCHA A OBJEKT otvorí tohtoročné Staromestské kultúrne leto. Vernisáž výstavy bude v piatok 23. júna o 16. h v Grassalkovichovej záhrade. Výtvarné diela budú umiestnené na niektorých miestach pešej zóny - neónová inštalácia J. Želibskej na Panskej ulici, zvukový objekt reagujúci na okoloidúcich od Quida Sena v podchode Univerzitnej knižnice, ďalšie diela budú v letnej čitárni Červený rak, v Grassalkovichovej záhrade, v Pálffyho a v Zichyho paláci.

Koncert SLOVENSKO BEZ BARIÉR (Naučme sa spolu žiť) sa začína v piatok 23. júna o 18,30 h na Primaciálnom námestí. Koncert je vyvrcholením celoročnej kampane na pomoc zdravotne postihnutým. Jej hlavnou úlohou bolo osloviť zdravých občanov - členov mestských samospráv, primátorov miest, podnikateľov - s cieľom zmeny ich postoja k zdravotne postihnutým, k ich prirodzeným požiadavkám na spokojný život. Na bratislavskom koncerte vystúpia skupiny PARA, -123 MINUT (ČR), M. Žbirka, P. Dvorský, K. Hasprová, J. Lehotský, P. Mikulík, S. Dančiak, M. Varga, I.M.T. SMILE a HEX.

Koncert írskej skupiny THE CASSIDYS bude v utorok 27. júna na Hlavnom námestí. Ich spoločný koncert s bratislavskou tanečnou skupinou Petronella sa začne o 19.30 h. Takmer presne pred rokom hrali Cassidys na Hlavnom námestí pred takmer štyritisíc divákmi, tento rok chystajú pre Bratislavu ďalší dvojhodinový koncert.

Kto má rád tradičnú írsku ľudovú hudbu, kto chce počuť skutočne autentickú verziu „Whiskey in the Jar“ a zo tridsať ďalších írskych balád, nemal by si dať tento koncert s voľným vstupom na Hlavnom námestí ujsť.Jeho kvalitnou predohrou bude program tradičných írskych tancov a stepovej exhibície tanečnej skupiny Petronella. Večer írskej hudby a tanca v centre Bratislavy podporili mestská časť Staré Mesto a Irish Pub Dubliner.

(stn)

Medzinárodného festivalu vodníkov, ktorý sa v prvú júnovú sobotu uskutočnil v centre mesta, sa zúčastnilo 732 ľudí vo vodníckych maskách, ktorí sa pokúsili o zápis do Guinessovej knihy rekordov.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie