Celé mesto bude opäť v pohybe

12.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tri predchádzajúce ročníky festivalu Bratislava v pohybe svedčia o tom, že tanec má v Bratislave svoje miesto. A tak i tento rok pripravila Asociácia súčasného tanca osem dní plných tanca, ktoré rozpohybujú Bratislavu v jej histórii, ale aj súčasnosti, na pravom i ľavom brehu Dunaja, pod strechou i pod šírym nebom, veselo i vážne.

Festival sa otvorí veľmi špecificky - rituálom. Nový rituál je názov série improvizovaných predstavení, ktoré sa po tri dni (12.-14. mája) budú odohrávať na bratislavskom korze o 17.00 a na Hlavnom námestí o 21.00 h.

Tanečníci z Bratislavy, Macedónska, Maďarska a USA v spolupráci s hudobníkmi a výtvarníkmi chcú svojimi novými nápadmi narúšať zaužívané rituály mesta a vytvárať nové. Súčasťou Nového rituálu je aj svetelno-zvuková inštalácia amerického výtvarníka Petra Terezakisa, umiestnená v Starom Meste a na brehu Dunaja pri divadle Aréna.

Milovníci nového tanečného umenia môžu od 16. do 20. mája vidieť súčasný tanec z Izraela, Francúzska, Veľkej Británie, Kanady, USA i zo Slovenska v divadle Aréna, slovenské produkcie v divadle Stoka a v DK Zrkadlový háj. Novinkou je projekt Nexus, vytvorený špeciálne pre festival, predstavenie, ktoré vzniklo v spolupráci americkej choreografky Allyson Greenovej a slovenských tanečníkov. Premiéra je 18. mája v Aréne.

(brn)

Páčil sa vám článok?