V divadle z pohodlia obývačky: SND ponúka divákom zaujímavý program cez web

25.3.2020
0

Zdroj: 100.snd.sk

Páčil sa vám článok?

Slovenské národné divadlo (SND) vo svojej jubilejnej 100. sezóne prechádza skúškou ohňom. S príchodom nového koronavírusu muselo zatvoriť svoje brány našej prvej scény. Jeho členovia však spojili sily naprieč všetkými súbormi a ponúkajú zaujímavý program v rámci projektu SND Doma.

"Umenie a kultúra boli vždy spôsob, ako prísť na iné, krajšie myšlienky. Verím, že sme sa dobre zamysleli a v tejto zložitej situácii prinesieme našim priaznivcom trochu rozptýlenia," priblížila riaditeľka Centra marketingu SND Henrieta Borowiecka projekt, v rámci ktorého sa diváci môžu tešiť na ranné rozcvičky s Baletom SND, podcasty SND, program k popoludňajšej káve s Činohrou SND, edukačné videá zložené z diskusií a záznamov niektorých inscenácií (maturita s Činohrou SND), krátke koncerty hudobníkov a spevákov či čítanie pre deti. "Sledujte náš YouTube kanál, sociálne siete alebo stránku 100.snd.sk," odkazujú divadelníci s heslom "Zostaňte doma spolu s nami - zvládneme to!"

V rámci projektu SND v utorok (24. 3.) sprístupnilo pôvodnú slovenskú hru Leni autorskej dvojice Valerie Schulczovej a Romana Olekšáka, ktorá rozpráva o fiktívnom stretnutí dvoch skutočných ľudí - legendárneho moderátora Johnnyho Carsona a kontroverznej Leni Riefenstahl, "dvornej režisérky" Adolfa Hitlera. Inscenácii o jednej z najlepších filmárok sveta, ktorá zažiarila vďaka filmom na objednávku Tretej ríše, predchádzal dramaturgický úvod. Ten pre divadelných nadšencov v karanténe či domácej izolácii pripravila dramaturgička Miriam Kičiňová. Detskí diváci si zasa mohli vypočuť príbehy z obľúbenej knižky Opice z našej police, ktoré im čítala herečka Táňa Pauhofová.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?