Môžete sa zapojiť i vy. Charitatívny aukčný salón opäť pomôže ťažko skúšaným rodinám

11.11.2019
0
Dražba diela Mareka Kvetána

Zdroj: APPA

Páčil sa vám článok?

Prepojiť predaj umeleckých diel a pomoc rodinám s telesne znevýhodneným členom je myšlienkou Charitatívneho aukčného salónu, ktorého už deviaty ročník sa bude konať v aukčnej sieni SOGA. Dražiť sa bude až 58 diel významných slovenských výtvarníkov, ktorí svoje výtvory venovali bez nároku na odmenu.

Samotná aukcia sa uskutoční v utorok 19. novembra 2019 o 19:00 hod. v Bratislave, v aukčnej sieni SOGA (Panská 4), predchádzať jej však bude komentovaná prehliadka dražených diel a predaukčná výstava. Diela si teda môžu záujemci pred samotnou dražbou dôkladne pozrieť a oboznámiť sa s nimi. 

Komentovaná prehliadka výtvarných diel sa bude konať v aukčnej spoločnosti SOGA vo štvrtok 14. novembra  o 19:00 hod. Predaukčná výstava od 15. do 18. novembra medzi 10:00 a 18:00 hod.

Charitatívny aukčný salón organizuje občianske združenie APPA (Asociácia pomoci postihnutým) v spolupráci s Nadáciou TA3 a Aukčnou spoločnosťou SOGA.

APPA pomáha rodinám s telesne znevýhodneným dieťaťom alebo dospelým už desať rokov. Charitatívna aukcia patrí k jej najstarším a zároveň aj najúspešnejším projektom. V minulom roku sa vydražili diela v hodnote 24-tisíc eur (na úvodnej foto minuloročná dražba diela Mareka Kvetána). Financie boli použité na podporu šiestich rodín na zabezpečenie pre nich nevyhnutných pomôcok a rehabilitácií. Inak tomu nebude ani v tomto ročníku. Na výsledok aukcie už čaká ďalších šesť rodín.

FOTOGALÉRIA vybraných diel:

​Dražiť sa bude 58 diel slovenského súčasného umenia. Licitátorkou bude Nina Gažovičová z Aukčnej spoločnosti SOGA. Motívom tohtoročnej aukcie je dielo od Romana Ondaka If (Notre-Dame).

Do aukcie venovali diela bez nároku na odmenu títo autori alebo rodiny autorov: Andrej Augustín, Martin Augustín, Evelyn Benčicová, Ján Berger, Robert Bielik, Erik Binder, Miroslav Cipár, Ivan Csudai, Michal Czinege, Andrej Dúbravský, Matej Fabian, Lucia Fabová, Rudolf Fila, Viktor Frešo, Vladimír Gažovič, Fero Guldan, Bibiana Hallová, Bohdan Hostiňák, Svetozár Ilavský, Katarína Janečková Walshe, Karol Kállay, Peter Kľúčik, Patrícia Koyšová, Veronika Lučeničová Gabčová, Fedor Nemec, Roman Ondak, Marek Ormandík, Štefan Papčo, Milan Paštéka, Dorota Sadovská, Kata Sedlak, Rudolf Sikora, Vasil Stanko, Ľuba Suchalová Harichová, Martin Šafárik, Martin Ševčovič, Erik Šille, Norbert Šmondrk, Lucia Tallová, Rastislav Trizma, Ján Vasilko.

Účasť na aukcii je na pozvánky. Pozvánku je možné si vyžiadať na info@appa.sk. Dražiť je však možné aj telefonickým pripojením alebo písomným limitom. Viac o projekte charitatívnej aukcie a katalóg v elektronickej verzii nájdete na tomto linku

(ms)

Páčil sa vám článok?