Milovníci folklóru si prídu na svoje: FS Technik uvedie v Dúbravke svoj celovečerný program

9.10.2019
0
Folklórny súbor Technik

Zdroj: fstechnik.sk

Páčil sa vám článok?

Kroky milovníkov ľudovej hudby a tanca budú v Bratislave vo štvrtok 10. októbra pravdepodobne smerovať do Domu kultúry Dúbravka. Jeden z najznámejších folklórnych súborov na Slovensku - Technik STU tu totiž uvedie svoj celovečerný profilový program roku 2019.

Program pod názvom MY - TECHNIKÁRI sa začína o 19:00 hod. Budete mať možnosť aj naposledy zatlieskať lúčiacim sa členom súboru. Celovečerný profilový program je zostavený z programových čísiel z viacerých regiónov Slovenska.

Technik STU sa radí medzi najstaršie folklórne súbory na Slovensku. Vo svojej tvorbe sa zameriava na scénické spracovávanie slovenského ľudového dedičstva, a to v podobe zvykov, piesní, hudby, tancov i krojov. Od svojho vzniku absolvoval súbor viac ako dvetisíc vystúpení na rôznych folklórnych podujatiach doma i v zahraničí. Medzi najvýznamnejšie sa bez pochyby radí účasť na medzinárodnom festivale v Orlande na Floride v roku 2000.

Zdroj: fstechnik.sk
Zdroj: fstechnik.sk

​V súčasnosti má súbor 68 členov. Tvorí ho hudobná zložka, dievčenská spevácka skupina a početná tanečná zložka. Členovia súboru sú študenti bratislavských stredných a vysokých škôl, ale aj pracujúca mládež, ktorú spája úcta a obdiv k slovenskému folklóru. 

Zdroj: fstechnik.sk

​Lístky sú v predaji v sieti ticketportal.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?