Užite si slnečné lúče v bratislavských parkoch a záhradách počas celého víkendu

1.6.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Od dnešného rána si môžete užiť príjemné počasie v rozkvitnutých bratislavských parkoch so zaujímavými príbehmi v rámci medzinárodného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Iniciatíva Víkendu otvorených parkov a záhrad je súčasťou medzinárodnej iniciatívy, do ktorej sa zapája okrem Slovenska 19 krajín z celej Európy.

Novinkou v Bratislave sú tematické prehliadky po vybraných okruhoch s odborným sprievodcom. Zoznam zapojených bratislavských parkov a záhrad, spolu s programom podujatia nájdete TU.

Bratislavský program bude zahŕňať napríklad otvorené záhrady Veľvyslanectva Ruskej federácie na Godrovej ulici. Tá bude hostiť komentovanú prehliadku so záhradníkom od 10.00 h.

 Od 10.00 h bude takisto k dispozícii lektorovaná prehliadka Lisztovej záhrady na Klariskej 1.
V Zuckermandli na Žižkovej ulici si budú môcť návštevníci od 8.00 h vyskúšať výrobu nanukov na mieru. 

Na Heydukovej ulici budú od 10.00 h komentované prehliadky záhrady jedinej synagógy v Bratislave. V Starej Tržnici na Nám. SNP 25 bude v priebehu soboty od 9.00 h sprístupnená Oáza v Starej Tržnici.

Víkend otvorených parkov a záhrad je udalosťou, ktorá dáva ľuďom možnosť spoznať obľúbené miesta záhradného umenia novým spôsobom či nahliadnuť do bežne neprístupných parkov a záhrad. Cieľom je atraktívnym spôsobom prezentovať hodnoty najmä historických parkov a záhrad verejnosti a cez pochopenie týchto hodnôt viesť ľudí k ich aktívnej ochrane.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie