VIDEO: Elán odohral svoj premiérový koncert na novom Tehelnom poli - koľko ľudí naň prišlo?

30.5.2019

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Štadión na bratislavskom Tehelnom poli ešte dýcha novotou a hoci už na ňom futbalisti Slovana odohrali niekoľko ligových zápasov aj tu oslávili majstrovský titul, tak až včera sa tu konalo prvé veľké kultúrne podujatie. Účinkovali na ňom Čarovné ostrohy, raper Majk Spirit a legendárna skupina Elán.

Hudobný program ešte za svetla odštartovala formácia Čarovné ostrohy:

O hudobný sprievod k vystúpeniu Čarovných ostrôh sa postarala profesionálna kapela, ktorej súčasťou bol aj budenník Martin Valihora...

Zdroj: FB Čarovné ostrohy

​Po folklóre prišlo na rad vystúpenie rapera Majka Spirita:

Návštevníkom sediacich na tribúne oproti pódiu sa nenaskytoval príliš romantický výhľad:

Zlatým klincom programu bol koncert legendárnej skupiny Elán. "Na starom štadióne sme hrali a už dávnejšie sme sľúbili, že odohráme koncert aj na novom štadióne. A sľub chceme dodržať," povedal pred koncertom Jožo Ráž.

Zdroj: TASR

Kapela ponúkla hity, ktoré nestarnú, napriek tomu, že mnohé z nich majú už tridsať a viac rokov. Hneď pri prvom Od Tatier k Dunaju sa pridali hlasivky fanúšikov. Už desiatky rokov sa Jožo Ráž divákov pýta – viete spievať? A opýtal sa to aj v stredu večer. Odpoveďou mu bolo zborové áno a nasledovala Vymyslená, ďalšími potom boli Ulica, Zlodej slnečníc, Fero, Zaľúbil sa chlapec, Tanečnice z Lúčnice, Bosorka, Čo je? Čo je? Čo chceš?, Kráľovná bielych tenisiek, Dresy, Kaskadér, Voda, čo ma drží nad vodou, Smrtka na pražskom orloji. Tri pesničky dostali diváci ako prídavok, boli nimi Tuláci v podchodoch, Čaba neblázni a Nie sme zlí. 

Najstaršou skladbou v playliste bola Kaskadér - vyšla v októbri 1981 na debutovom albume Ôsmy svetadiel, takže má skoro 38 rokov. Iba o rok mladšie sú Ulica, Zlodej slnečníc, Vymyslená a Nie sme zlí, ktorou koncert ukončili, všetky sú z druhého albumu Nie sme zlí. Ten vyšiel v októbri 1982. Najmladšou z nich bola Voda, čo ma drží nad vodou. Je z filmu Fontána pre Zuzanu 3 režiséra Dušana Rapoša, ktorý mal premiéru v roku 1999. 

Na Tehelnom poli očakávali účasť možno až 40-tisíc divákov. Náš odhad bol asi na polovici tohto čísla, ale pozitívne je, že napokon vydržalo aj počasie a pršať začalo až po poslednej elánovskej skladbe Nie sme zlí...

(TASR)

Páčil sa vám článok?