BKIS predstaví projekt o bezpečnosti na verejných podujatiach

24.5.2019
Chcete si pozrieť nesrovnalovu pracovňu? v sobotu sprístupní svoje zákutia aj primaciálny palác - primacialny_palac
Páčil sa vám článok?

Problematike verejného priestoru a kultúry v ňom bude venovaná diskusia v rámci projektu Zefektívnenie procesu organizovania podujatí vo verejnom priestore, a to stredu 29. mája o 16.30 h v bratislavskom Primaciálnom paláci.

Za iniciátorov dialógu a autorov projektu o tom informovala Janka Túry z Bratislavského informačného a kultúrneho strediska (BKIS).

Dialóg sa uskutoční v rámci podujatia Dni architektúry a dizajnu (DAAD 2019). Zúčastnia sa na ňom zástupcovia Krajského dopravného inšpektorátu Bratislavy, Metropolitného inštitútu Bratislavy, BKIS, občianskeho združenia (OZ) Punkt, mestských častí a organizátorov podujatí. "Zároveň predstavíme aj ciele a zámery projektu, na ktorom aktuálne pracujeme s občianskym združením Punkt. Očakávaným výsledkom bude práve návrh modelu verejne prístupného online kalendára podujatí", uviedla Túry. V rámci spomínaného projektu ide totiž jeho autorom, ako aj aktérom jednotlivých podujatí predovšetkým o bezpečnosť.

 Ako ďalej uviedla, OZ realizuje veľkoformátové podujatia v Bratislave a disponuje tak praktickými skúsenosťami užívateľa verejného priestoru. Popri tejto činnosti sa posledných rokoch profiluje ako expert na procesy spolupráce na úrovni verejnej správy a zrozumiteľnú odbornú debatu o verejnom priestore.

"Celkovým výsledkom projektu bude záverečná správa v podobe série odporúčaní na systémové vylepšenie procesov pri organizovaní verejných mestských podujatí v hlavnom meste," dodala Túry.

(TASR)

Páčil sa vám článok?