Na Hlavnom námestí znie hudba každý deň

29.11.2006
Páčil sa vám článok?

O dramaturgii kultúrneho programu tohtoročných Vianočných trhov sme sa pozhovárali s riaditeľom Bratislavského kultúrneho a informačného strediska Vladimírom GREŽOM.

- Aj v tomto roku je hlavnou scénou programov Vianoc v meste Hlavné námestie. Viac ako po minulé roky však oživujeme ulice najmä v centre mesta, po ktorých sa počas víkendov pohybuje osem až desať divadelných a speváckych skupín. V tomto roku kladieme ešte väčší dôraz na kvalitu programov. Novinkou je, že výraznejšie rozširujeme spoluprácu s partnermi  - tretím sektorom, Pražskou informačnou službou, ale aj Červeným krížom a základnými umeleckými školami. Celkove je na tridsať dní naplánovaných 60 programov na Hlavnom námestí, v uliciach Starého Mesta, v domovoch dôchodcov a tiež v Parku kultúry a oddychu.

Kto vystúpi v rámci kultúrneho programu a na koho by ste chceli osobitne upozorniť?

- Zaujímavé bolo už otvorenie Vianočných trhov 24. novembra, kedď odzneli slovenské koledy v zborových úpravách v podaní zboru Technik, vianočné piesne v anglickom jazyku v podaní súboru Fragile, Kreolská omša a vystúpenie súboru Sklo. Z ďalších účinkujúcich, ktorí vystúpia v nasledujúcich dňoch, spomeniem Zlaté husle s Jánom Babiakom, čakajú nás aj Vianoce so speváckym zborom Lúčnica, vianočné popoludnie s Jánom Berkym Mrenicom, ako aj festival zborov adventnej a vianočnej hudby a vianočné mosty medzi mestami.

Ako bude zabezpečená hudobná produkcia na Hlavnom námestí v priebehu dňa? Vlani sme sa stretli s názormi, že keď cez deň nehrá žiadna hudba, vytráca sa predvianočná atmosféra...

- Na Hlavnom námestí sme inštalovali nové ozvučenie, ktoré je schopné kvalitnej prevádzky v každom počasí. Jeho prostredníctvom bude zabezpečená hudobná produkcia každá deň, od rána do večera, s prestávkami v čase, keď na hlavnej scéne budú živé vystúpenia a programy. K tomuto kroku sme pristúpili aj na  základe podnetov redakcie Bratislavských novín počas konania minuloročných Vianočných trhov.


Zhováral sa Juraj Handzo
NÁŠ ROZHOVOR
Páčil sa vám článok?