VIDEO: V bratislavskom múzeu sa bude spomínať na detstvo s Paťou a Kukom!

24.4.2019

Zdroj: RTVS

Páčil sa vám článok?

Aj keď pôvodne mala prísť v aprílovom termíne na podujatie Ako sa hrali naši do Múzea mesta Bratislavy herečka Božidara Turzonovová, tak pre pretrvávajúce zdravotné problémy ju v sobotu 27.4. nahradí Patrícia Garajová – Jariabková známa ako partnerka Kuka z legendárneho televízneho programu pre deti.

„Múzeum mesta Bratislavy / Ateliér Múzeum oznamuje svojim návštevníkom zmenu v programe Ako sa hrali naši...v časti: Rozprávaj mi!!! S poľutovaním oznamujeme, že Božidara Turzonovová pre pretrvávajúce zdravotné problémy nepríde a napriek časovej tiesni sa nám podarilo za ňu nájsť náhradu a preto v sobotu 27. apríla o 14,30 hod. privítame Patríciu Garajovú – Jariabkovú, s ktorou budeme spomínať aj na zázračnú postavičku – KUKA z programu Od Kuka do Kuka. Vysielala ho Slovenská televízia v 80-tych a 90-tych rokoch minulého storočia,“ informovala Beáta Husová z Múzeu mesta Bratisavy.

Už tretie stretnutie s hračkami sa uskutoční v rámci Bratislavských mestských dní v riadnom čase v troch blokoch. Vstup na podujatie je zdarma, ale po predložení voľnej vstupenky. V Apponyiho paláci na Radničnej 1 sa uskutoční v sobotu aj sprievodná akcia Čo si šepkajú hračky a tentokrát opustia depozitár múzea miniatúry liturgických predmetov na hranie, stolová hra železnica, šijací stroj a kávová porcelánová súprava pre malé gazdinky , ktoré tak budú môcť rozpovedať svoj príbeh a deti sa budú môcť s hračkami aj odfotografovať. Akciu odštartujú svojím spevom kamaráti zo Spievankova – v podaní Mravca Doda a Svetlušky Elišky.

V cykle Rozprávaj mi! Si návštevníci určite nenechajú ujsť avizované stretnutie s moderátorkou Patríciou Grajovou Jariabkovovou, ktorá sa zapísala do sŕdc generácie detí aj so svojím neodmysliteľným zázračným Kukom. O tom ako prišiel na svet, teda narodil sa v Slovenskej televízii v Mlynskej doline 14. februára 1985 a o detstve hlavnej hostky, jej umeleckej kariére a práce pre iných a ešte oveľa viac sa taktiež dozviete v sobotu v Apponyiho paláci.

Tretia časť cyklu Ako sa hrali naši, bude plná prekvapení a verejnosť sa dozvie, ako sa píšu v múzeu príbehy ľudí a udalostí. Ďalším prekvapením by mal byť múzejník, ktorý príde ukázať svoju obľúbenú hračku z detstva do Ateliéra Múzeum má budúcnosť v Starej radnici s plánovaným začiatkom približne o 16,15 hod. Skalní si pridajú do Papierového múzea ďalší príbeh, nálepky, hračku, fotky a ilustrované obrázky alebo si vytvoria nové hračky z papiera. Papierové múzeum sa pokojne môže volať aj album spomienok (prispievať textovými príbehmi zo svojho detstva môžu najmä skôr narodení príbuzní). Účastníkom ostane album rodinných spomienok a pamiatok na návštevy múzea v roku 2019–siedmich podujatí pod názvom Ako sa hrali naši... V budúcich častiach tohto projektu ešte návštevníci múzea uvidia v máji Ivetu Malachovskú, v októbri Annu Šiškovú, v novembri Lukáša Latináka a v decembri Mariána Labudu.  

(ts)

Páčil sa vám článok?