FOTO: Poznáme víťazov Rádiohláv za rok 2018 - ocenená bola aj kapela Para primátora Valla

16.3.2019

Zdroj: Katarina Acel

Páčil sa vám článok?

Od januára mohli fanúšikovia domácej hudby hlasovať v 11. ročníku Radio_Head Awards. Víťazi hudobných cien Rádia_FM a Rádia Devín sú už známi.

Objavom roka sa stala mladá kapela Don't Trust Butterflies, ktorá patrí medzi výrazné objavy programu Demovnica_FM, v ktorom Rádio_FM dáva priestor mladým hudobníkom. Debut roka 2018 nahrala Monika Midriaková, ktorá po rozpade projektu Monikino kino vystupuje pod menom Leto s Monikou. Skladbou roka sa stal Slovák rapera Veca a hlavnú cenu Album roka získala Para za nahrávku Našou krajinou.

Zdroj: Katarína Acel

Súčasťou Rádiohláv sú už dlhé roky aj ceny, ktoré udeľujú novinári a odborné poroty. V žánrových kategóriách si sošky Rádiohláv rozdelili Strapo, Banda, producent Subtension, Catastrofy ale aj zástupca experimentálnej scény Jonáš Gruska.

Zdroj: Katarína Acel

​Moderátorom ostatného ročníka Radio_Head Awards bol už tradične Martin Staňo, ktorého novou posilou sa stal Joe Trendy. Večer začal vystúpením niekoľkokrát nominovaného projektu Ľudové Mladistvá. V prekvapivej spolupráci sa predviedli aj producent FVLCRVM a nováčikovia Luvver, ktorí si odniesli aj Ocenenie Nadácie Advance Investments. Rovnakú cenu pre mladé objavy získal aj začínajúci projekt Blanch.

Zdroj: Katarína Acel

​Počas slávnostného večera v bratislavskej AXA Aréne NTC sa predstavil aj Vlado Ďurajka s projektom Autumnist, ktorého na pódiu sprevádzal Stroon. Práve Autumnist si vďaka nahrávke False Beacon odniesli cenu Album roka /Cena novinárov. Zopakovali tak úspech z roku 2009, kedy si odniesli rovnakú cenu za rovnomenný album.

 Večer sa niesol aj v znamení niekoľkých exkluzívnych premiér. Jedno zo svojich vôbec prvých vystúpení odohrala dvojica Tono S. a Vec s projektom Ultrazvuk a fanúšikovia slovenskej hudby mohli spoznať aj nový domáci projekt frontmana kapely Diego. Spevák Ľuboš Kukliš po prvýkrát predstavil kapelu, ktorá vystúpila pod menom Toddler Punk. 

Zdroj: Katarína Acel

​Už pred slávnostným večerom bolo známe meno držiteľa Ocenenia za prínos do hudby. V zahraničí známy hudobník David Kollar si po prebraní ceny na pódiu aj zahral.

Zdroj: Katarína Acel

​Víťazi Rádiohláv za rok 2018 si odniesli sošky, ktoré podľa návrhu Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická.

ALBUM ROKA 2018

Para - Našou krajinou

SKLADBA ROKA 2018

Vec – Slovák

OBJAV ROKA 2018

Don’t Trust Butterflies 

DEBUT ROKA 2018

Leto s Monikou - Leto s Monikou

NAHRÁVKA ROKA 2018 - ELEKTRONICKÁ HUDBA

Subtension – Nestbox

NAHRÁVKA ROKA 2018 - HARD & HEAVY

Catastrofy – Besnota

NAHRÁVKA ROKA 2018 - HIP HOP / RAP / R'N'B

Strapo - Poschod13

NAHRÁVKA ROKA 2018 - WORLD MUSIC / FOLK

Banda – Telegrafy

NAHRÁVKA ROKA 2018 - KLASICKÁ HUDBA

Eugen Suchoň - Piesňové cykly

NAHRÁVKA ROKA 2018 - JAZZOVÁ HUDBA

Tibor Feledi Kairos Quintet - Common Playgrounds

NAHRÁVKA ROKA 2018 - EXPERIMENTÁLNA HUDBA

Jonáš Gruska – Žaburina

ALBUM ROKA 2018 / CENA NOVINÁROV

Autumnist - False Beacon

Ocenenie za prínos do hudby

David Kollar

Ocenenie Nadácie Advance Investments

Luvver / Blanch

(ts)

Páčil sa vám článok?