Škandál, piatkový koncert Nicki Minaj v poslednej chvíli zrušili: Čo sa stalo?

23.2.2019
Nicki Minaj

Zdroj: Instagram/nickiminaj

Páčil sa vám článok?

Vôbec prvé slovenské vystúpenie Nicki Minaj malo patriť medzi najväčšie slovenské koncerty tohto roka. Nicki Minaj sa ukázala na pódiu na 15 minút. Jej dlhoočakávaná šou však bola po štyroch hodinách čakania fanúšikov zrušená.

Plánovaný začiatok piatkovej šou najskôr presunutý z 19:30. na 21:00, pričom zároveň zrušili aj ohlásené vystúpenie slovenského predskokana Majka Spirita. Oficiálny dôvod na posun začiatku koncertu bolo  meškanie kamiónov, ktoré mali priviezť techniku z koncertu v Mníchove, kde deň predtým Nicki svoje európske turné odštartovala.

Posunutý začiatok koncertu samozrejme znamenal aj neskoršie otvorenie štadióna pre náštevníkov. Keď o 21:45 začala hrať aspoň reprodukovaná hudba, zdalo sa, že sa blíži začiatok koncertu. Publikum bolo počas nekonečného čakania prekvapivo pokojné a svoju nespokojnosť dalo najavo kričaním až po jedenástej večer. Medzitým sa na pódiu objavil zástupca organizátora, ktorý sa ospravedlnil fanúšikom a povedal, že koncert, ktorého meškanie zavinil tím Nicki Minaj, by mal začať každú chvíľu.

Každý však veril, že koncert aj napriek obrovskému časovému sklzu prebehne podľa plánu a mnohí si namiesto prejavov nespokojnosti dokonca veselo pospevovali s hitmi, ktoré zneli počas tých hodín z reproduktorov alebo tancovali. 

Necelých 20 minút pred polnocou sa objavila na javisku samotná Nicki Minaj v extravagantnom oblečení s korunkou na hlave a mikrofónom v ruke. Najprv sa svojim fanúšikom poďakovala a ospravedlnila, že dlhé hodiny strávili čakaním na začiatok koncertu. Vzápätí všetkých šokovala informáciou, že z technických príčin je nútená celú šou zrušiť. Ako dôvod uviedla nedostatok elektrickej energie na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu. To však vzápätí namiesto prekladu jej vyhlásenia poprel zástupca slovenských organizátorov koncertu, ktorí krátko po polnoci svoje stanovisko zverejnili aj na svojich oficiálnych stránkach:

"Šou Nicki Minaj bola zrušená zo strany umelca. Agentúra XL promotion za takmer dvadsať rokov svojej existencie nezrušila ani jeden koncert. Zimný štadión Ondreja Nepelu spĺňa všetky technické štandardy a agentúra XL promotion dodržala všetky podmienky zaslané produkciou Nicki Minaj. Koncert sa neuskutočnil výlučne z neprofesionality tímu Nicki Minaj. Uskutočnili sme množstvo veľkých svetových produkcií ako Rammstein, Depeche Mode, Eros Ramazzotti, Lenny Kravitz, One Republic a iné. Zimný štadión Ondreja Nepelu spĺňa všetky podmienky k uskutočneniu takéhoto typu koncertu. Vstupenky sa budú preplácať v plnej výške. Informácie o postupe vám oznámime čoskoro. Ďakujeme za porozumenie," informovali organizátori.

(nc)

Páčil sa vám článok?