Hudobná skupina MODUS dnes krstí po 30 rokoch nový album

17.1.2019

Zdroj: FB Modus

Páčil sa vám článok?

V bratislavskom clube Hron bude dnes večer od 21,00 hod poriadne rušno. Bude sa tu konať koncert skupiny Modus v novodobej zostave, v ktorej figuruje aj niekoľko zakladajúcich členov legendárnej bratislavskej kapely. A na záver pokrstia nový album, ktorý vychádza 30 rokov od toho posledného...

Modus je bratislavská rocková skupina, ktorá vznikla v roku 1967. Názov Modus začala používať v roku 1968. V tejto populárnej skupine pôsobili legendy slovenskej hudby, ako napríklad Miroslav Žbirka, Ján Lehotský, ale samozrejme aj Marika Gombitová. Približne pred tromi rokmi sa sformovala skupina Modus v novodobej zostave, v ktorej sa objavili aj dvaja zo zakladajúcich členov a to konkrétne Jano Baláž (gitara) a Ľubomír Stankovský "Kyslík" (bicie), ktorých doplnili Juraj Zaujec (spev), Pavol Bartovic (klávesy) a Juraj Varga. Rokovalo sa aj s Jankom Lehotským, ktorý však návrat do svojej domovskej kapely odmietol. 

V roku 2016 vyprodukoval nový Modus pesničku Dávam ti všetko, ku ktorej nakrútili aj tento videoklip:

A už dnes večer 17. januára 2019 sa predstavia v clube Hron, v rámci krstu nového CD pod názvom REGENERÁCIA. "Ide o nový album Modusu po 30 rokoch, ktorý obsahuje 12 nových pesničiek. Pri speve sa striedajú Juraj Zaujec, Jano Baláž a Ľubo Kyslík Stankovský, ktorí sa snažili, aby bol zachovaný zvuk aj štýl pôvodného Modusu. Album by mal prísť pokrstiť Juraj Čurný," povedal pre Bratislavské noviny PR manažér kapely Michal Palyo. 

Zaznieť by mala aj skladba Neviem viac, ku ktorej nakrúcali klip vlani v lete v záhrade pri Bratislavskom hrade:

 (ars, video: YouTube)

Páčil sa vám článok?