V Bratislave bude výstava obrazov K. Molnára

11.1.2019
Budova Ministerstva kultúry

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Výstavu Karol Molnár Obrazy z Česka, Francúzska, Anglicka a Slovenska si návštevníci budú môcť pozrieť v priestoroch Dvorany Ministerstva kultúry (MK) SR v Bratislave.

Trnavský samosprávny kraj a Záhorská galéria Jána Mudrocha v Senici pripravili jubilejnú výstavu na Slovensku málo známeho brezovského rodáka, pražského maliara Karola Molnára. 

Maliar a kresliar bol príslušníkom československej zahraničnej vojenskej jednotky počas druhej svetovej vojny vo Francúzsku a Anglicku. "Celoživotné maliarske a kresliarske dielo Molnára môže slúžiť budúcim generáciám mladších umeleckých pokolení ako príklad tvorcu, ktorý postavil svoju vizuálnu koloristicky mnohotvárnu tvorivosť aj v najťažších vojnových časoch plne na obranu ľudskosti, humanizmu a morálky," uviedol kurátor výstavy.

Výstava je pripravená pod záštitou MK SR k 115. výročiu narodenia umelca, k okrúhlemu 100. výročiu vzniku Československej republiky a 25. výročiu vzniku Slovenskej republiky v dlhodobom cykle Umelci Záhoria. Vernisáž sa v priestoroch Dvorany Ministerstva kultúry SR uskutoční 15. januára o 17.00 h a výstava potrvá do 31. januára.

(TASR)

Páčil sa vám článok?