ADOREMUS a WARCHALOVCI pozývajú na hudobné stvárnenie tajomstva Vianoc

11.12.2018
Vianočný koncert v dóme sv. martina - Adoremus
Páčil sa vám článok?

Po roku opäť prichádza Slovenský spevácky zbor ADOREMUS a Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala do Katedrály sv. Martina. Dňa 26. decembra 2018 o 15.00h vám tradičným koncertom prinesú hudobné stvárnenie tajomstva Vianoc. Hosťami programu budú aj tenoristi Miroslav Dvorský a Ján Babjak.

Vianočná hudba interpretovaná v autentickom, monumentálnom sakrálnom priestore ponúka nevšedný, jedinečný umelecký zážitok.

V programe koncertu bude Pastorálna omša, vianočné a pastorálne piesne zo zbierky Andreja Kmeťa  "Prostonárodné vianočné piesne" v úprave zbormajstra Dušana Billa pre miešaný zbor a orchester.

Atmosféru Vianoc sprítomní známe Concerto grosso g mol  č. 8 op. 6  Fatto per notte di Natale / Na Božie narodenie od Arcangela Corelliho.   

Návštevníci koncertu sa môžu tešiť aj výberu piesní z vianočného slovenského klenotu– Vianočnej omše Radostná zvesť Jozefa Halmu ako i jeho známej a obľúbenej hymnickej piesni Kráľovná nebies. Halmova tvorba bude zastúpená aj jeho skladbou Sancta Maria. 

Dramaturgia Vianočného koncertu ponúka aj pestrú paletu kolied, ktoré nám v obdivuhodnej a rozmanitej podobe po stáročia, na celom svete zvestujú zvesť biblického príbehu Tajomstva Narodenia Ježiša.

Neopakovateľnú atmosféru svätej noci, ktorá vyzýva ľudské duše k stíšeniu a prijatiu večne živej správy o Narodení, obohatí v závere koncertu obľúbená  Gruberova Tichá noc.

Namotivovať na živé vystúpenia vás môže aj tradičný koncert speváckeho zboru Adoremus, ktorý RTVS odvysiela na Dvojke 25. decembra 2018  o 11:40h. 

Predpredaj vstupeniek je v sieti TICKETPORTAL.

Zdroj: Adoremus

(PR)

 

 

Páčil sa vám článok?