Zraz historických železničných vozidiel

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Cez víkend 4. a 5. septembra sa pri príležitosti Dňa železničiarov uskutoční v priestoroch Rušňového depa Bratislava - východ (staré depo - Rendez) v Rači šiesty celoslovenský zraz historických železničných vozidiel.

Na zraze sa zo Slovenska zúčastní 5 prevádzkyschopných parných rušňov, 6 motorových a elektrických rušňov a 4 motorové vozne. Súčasťou programu bude predstavovanie rušňov na točni depa (po oba dni od 11. a od 14. hodiny), prezentácia modelových koľajísk a výstavka historickej železničnej techniky. Tá bude tento rok orientovaná na železničné žeriavy a ďalšie špeciálne koľajové zariadenia. Súčasťou programu bude aj predaj suvenírov so železničnou tematikou, vyhliadkové jazdy parnými vlakmi po zriaďovacej stanici Bratislava - východ, spolujazdy návštevníkov na stanovišti rušňovodiča parného rušňa a na motorovej drezine a v sobotu 4. septembra i nočné fotografovanie (v čase od 20.30 do 21.30 h.). V rámci doplnkového programu vystúpi po oba dni bratislavský c. k. komorný dychový orchester, ukážkami historickej požiarnej techniky sa predstaví Dobrovoľný požiarny zbor Priekopa a návštevníci si budú môcť prehliadnuť aj výstavku automobilov Mercedes. V sobotu navštívia podujatie mimoriadne vlaky z Českej republiky, Maďarska a z Nemecka a program doplní i prezentácia parných strojov našich českých hostí.

Areál bude otvorený v sobotu od 9.00 do 21.45 h., v nedeľu od 9. do 18. hodiny. Vstupné na výstavu je pre dospelých 50 korún, pre deti do 15 rokov 25 korún a deti do 6 rokov zdarma.

Páčil sa vám článok?