Svetová sopranistka vo filharmónii

23.11.2006
Páčil sa vám článok?

Slovenská filharmónia prináša v posledné novembrové dni dva exkluzívne koncerty. Hudbu Richarda Straussa a Nikolaja Rimskeho-Korsakova v interpretácii svetovej sopranistky, pôvodom Slovenky, Gabriely Beňačkovej.

Koncerty odohrajú v Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie - Redute 30. novembra a 1. decembra o 19.00 h. Na programe sú Veselé šibalstvá Tilla Eulenspiegla, symfonická báseň op. 28, Štyri posledné piesne AV 150 Richarda Straussa a Šeherezáda, symfonická suita op. 35 Nikolaja Rimskeho-Korsakova.

V interpretácii svetovej sopranistky Gabriely Beňačkovej si môžete vypočuť štyri posledné piesne Richarda Straussa. Pôvodom slovenská umelkyňa má na svojom konte mimoriadne úspešnú kariéru opernej i koncertnej speváčky. V Bratislave vystúpi so Slovenskou filharmóniou pod vedením dirigenta iránskeho pôvodu Alexandra Rahbariho. Dirigent má mimoriadne blízky vzťah k hudbe s orientálnym nádychom. Jedným z jeho obľúbených symfonických titulov je Korsakovova Šeherezáda, ktorá je tiež na programe koncertu.

Páčil sa vám článok?