Jesenné notobranie v Bratislave

14.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Keď naše mesto pozláti jeseň otvárajú sa brány koncertných siení Bratislav­ským hudobným slávnostiam. Tento rok už po 34. raz.

BHS sa začínajú v piatok 25. septembra a keďže je to aj výročie nedožitých 90. narodenín profesora Eugena Suchoňa, na programe otváracieho koncertu je jeho skladba Žalm zeme podkarpatskej. Účinkuje Slovenská filharmónia, ŠFZ pod taktovkou Ondreja Lenárda.

Na BHS príde množstvo zaujímavých zahraničných hostí napríklad dirigent záverečného koncertu Francúz Alain Lombard alebo violončelista Mischa Maisky (9. 10.), ďalej je to napríklad pražská mezzosopranistka Dagmar Pecková alebo americký kontrabasista Gary Karr (7. 10).

K-lahôdkam festivalu bude určite patriť muzikálový večer so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a muzikálovými speváckymi hviezdami z Londýna a to v piatok 2. októbra. Alebo netradičný večer spojenia hudby Mozarta, Gershwina a Jazzu (1. 10.), či skvelý francúzsky vokálny súbor A sei voci (v kostole jezuitov 6. 10.). Vstupenky sú v predaji v pokladnici SF v Redute a Národnom hudobnom centre na Michalskej ulici 10.

BHS sa konajú aj v historickej budove SND - obnovenou premiérou opery E. Suchoňa Svätopluk, ďalej napríklad s prominentným hosťom Paatom Burchuladzem v hlavnej úlohe opery Mefistoteles (5. 10.) alebo hosťovaním Št. opery z Banskej Bystrice s operou J. Cikkera Mr. Scrooge.

(iz)

Páčil sa vám článok?