Osobnosti českej divadelnej scény v Štúdiu L+S

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Sedem inscenácií českých divadelníkov ponúkne tento rok už 13. ročník festivalu osobností českého divadla, ktorý sa bude konať v bratislavskom Štúdiu L+S od 20. do 29. novembra.

Národní Divadlo Praha, Divadlo Ungelt, Divadlo Bez zábradlí, Cafe teatre Černá Labuť, Studio DVA, Divadlo Na Jezerce a Dejvické divadlo sú nepochybne zárukou kultúrneho sviatku. Nakoniec stačí spomenúť známe tváre českej kultúry ako Jiřina Bohdalová, Vilma Cibulková, Iva Janžurová, Ivana Chýlková, Jiří Bartoška, Karel Heřmánek, František Němec a.i.

Festival osobnosti českého divadla sa začne v pondelok 20. novembra hrou Jeffryho Hatchera Picasso. Radikálnu komédiu o dvoch manželských krízach a jednom úmyselne založenom požiare Klára a Bára môžete vidieť 22. novembra. Vo štvrtok 23. novembra je na programe hra Monology Vagíny. Divadlo Bez zábradlí odohrá 24. novembra príbeh o priateľstve, láske, zrade Jakub a jeho pán. Komorne ladenú psychologickú drámu o ľuďoch, ktorí sú svojím počínaním zahnaní do kúta - Na Ústupu uvedú 27. novembra.

Hra Lásky pani Katty balansuje na tenkej hrane medzi humorom a tragédiou a môžete ju vidieť 28. novembra. Festival osobnosti českeho divadla uzavrie 29. novembra predstavenie Teremin. Rozpráva divákovi príbeh človeka, ktorý navždy zmenil tvár modernej hudby.

Páčil sa vám článok?