Petíciu podpísalo už 10 000 ľudí

6.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Koncom augusta prekročil počet podpisov na petícii podporujúcej snaženie Nadácie Horský park o trvalé zachovanie horárne pre najširšiu verejnosť číslo 10 000.

Nadácia vidí záruku tohto zachovania v prevode horárne do majetku nadácie. Do kúpnopredajnej zmluvy navrhuje zakotviť podmienky spätného prevodu horárne do majetku mesta za rovnakých - symbolických - podmienok, a to vo viacerých prípadoch (napr. v prípade zániku nadácie, v prípade zamýšľaného odpredaja horárne inému subjektu či v prípade nedodržania verejnoprospešného charakteru činnosti nadácie). Za uplynulé roky vložila nadácia do zveľadenia objektu, jeho prevádzky a programov asi 17 000 dobrovoľníckych hodín a asi 7 miliónov sponzorských korún.

V máji, keď zástupcovia petičného výboru a nadácie slávnostne odovzdali predstaviteľom mesta prvých osemtisíc podpisov, zaznela z úst jedného z prítomných poslancov námietka, že nadácia zneužila petíciu a sama chce horáreň sprivatizovať. Zákon však nadácii predpisuje verejnoprospešnosť a neziskovosť, takže nemôže byť privatizérom.

Všetky tieto informácie sú odvtedy zverejnené formou plagátov aj v horárni. Nikto z občanov, ktorí petíciu podpísali, neprišiel svoj podpis zrušiť. Naopak, pribudlo ďalších dvetisíc podpisov. Mestské zastupiteľstvo má o prevode horárne rokovať 17. septembra.

(šš)

Páčil sa vám článok?