Donauinsel je oázou voľného času

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Najmä návštevníci z Bratislavy a okolia iste privítajú možnosť navštíviť počas týchto horúcich letných dní 21 kilometrov dlhý Dunajský ostrov (Donauinsel) takmer v srdci rakúskej metropoly.

Leží v severovýchodnej časti Viedne a je najdlhším (42 km) európskym pobrežím medzi vnútrozemskými metropolami, ktoré ponúka bohaté možnosti na kúpanie, aj pre nudistov.

Požičovne ponúkajú plachetnice, člnky, bicykle, športové potreby, je tu možnosť vodného lyžovania, či absolvovania potápačských kurzov. Osem mostov umožní návštevníkom tejto atratktívnej lokality túlať sa po oboch brehoch Dunaja, využiť môžu aj kompu Felsteri, ktorá ich prepraví cez hlavný tok rieky.

Pre peších turistov a cykloturistov sa ponúka možnosť návštevy neďalekého národného parku Dunajské lužné lesy, tiahnuce sa pozdĺž hlavného toku Dunaja. Motoristi iste ocenia prístupovú cestu na Donauinsel zo severnej strany pozdĺž rieky diaľnicou A 22.

O občerstvenie nie je núdza - od jednoduchého bufetového stravovania, cez pizzeriu až po reštauračné zariadenie typu Holliday Inn. Na spríjemnenie letných večerov sa na Donauinsel ponúka možnosť grilovania na brehu na vopred určených miestach, ktoré si možno dopredu rezervovať.

A ak by ste ostali na noc, môžete sa výborne zabaviť na víkendových diskotékach s celoročnou prevádzkou v tanečnej reštaurácii Piano Express, v plávajúcom koktailbare Atoll či vo vile Wahnsinn.

(com)

Páčil sa vám článok?