Bratislava s kultúrnymi podujatiami ožila

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tohtoročné Kultúrne leto má za sebou už svoju väčšiu časť. Výnimočné je nielen svojím dlhším trvaním od júna do septembra, ale aj množstvom pripravených podujatí. A ako ho vnímali Bratislavčania a návštevníci nášho mesta?

Jaroslav K., podnikateľ: Nemám moc času na sledovanie podobných akcií, ale všimol som si, že v centre mesta nainštalovali nejaké sochy. Predpokladám, že aj to je jedna z atrakcií patriacich ku Kultúrnemu letu. A ešte som raz večer videl pojazdné kino na Hviezdoslavovom námestí. Myslím si, že všetko, čo vytiahne ľudí do ulíc je len a len dobré. Samozrejme s výnimkou revolúcie.

Valentína Č., lekárka: Nie som z Bratislavy, som tu len na pracovnom výlete, ale mala som možnosť vidieť jedno vystúpenie na nádvorí Starej radnice. Hralo tam nejaké české divadlo. Zážitkom však pre mňa bolo večerné korzo s laserovým lúčom. Nikdy by som neverila, že v tak neskorú nočnú hodinu môže byť v niektorom slovenskom meste toľko ľudí.

Peter M., murár: Ani poriadne neviem, že tu je nejaké Kultúrne leto. Robím na stavbe a veru nemám čas chodiť po meste. Ale minule som počul niekde vyhrávať akúsi hudbu.

Jaromíra Z., nezamestnaná: Niektoré akcie Kultúrneho leta som tento rok absolvovala, dokonca mám niekde odložený program. Videla som napríklad Kinematograf bratov Čadíkovcov, koncerty v Starej radnici. Najviac sa mi však páčila letná atmosféra v uliciach Bratislavy s turistami ale aj domácimi obyvateľmi, ktorí korzovali ulicami historického jadra alebo posedávali v kaviarňach.

Magdaléna D., študentka: Bratislava s kultúrnymi podujatiami opäť ožila, aj keď mi chýba trochu viac hudby priamo v uliciach Starého Mesta. Privítala by som, keby tu vyhrávali kapely s populárnou, ale trebárs aj s ľudovou alebo alternatívnou hudbou.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?