To najlepšie z digitálnej fotografie

1.11.2006
Páčil sa vám článok?

Na výstave v priestoroch Polus City Center na Vajnorskej ulici sa až do 30. novembra môžete presvedčiť o tom, že obľúbenosť digitálnej fotografie na Slovensku stále rastie.

V priestoroch nákupného centra inštalovali výstavu päťdesiatich najlepších fotografií 5. ročníka súťaže Očami Sony o najlepšiu digitálnu fotografiu.

Najlepšie fotografie v troch súťažných kategóriách (Človek, Fotografický experiment a Príroda a krajina) vyberala odborná porota, zložená z profesionálnych fotografov. A aká bola celková úroveň súťaže?

„Prekvapilo nás množstvo portrétov v kategórii Človek. Je akýmsi znamením doby, že ľudia sa snažia prezentovať svojich blízkych, ale aj samých seba cez fotku a takto komunikujú aj so svojím okolím. V záplave fotiek sa našlo aj viacero zaujímavých nápadov, ale aj technických zručností pri úprave fotiek. Je vidieť, že ľudia nielen viac fotia, ale viac sa snažia fotografie učesať, upraviť a finalizovať. A to je podstata dobrej digitálnej fotky,“ hodnotí predseda poroty P. Kastl.

Celkovým víťazom a najlepšou digitálnou fotkou 5. ročníka súťaže Očami Sony sa stal Boris Michaliček z Popradu s fotkou Yosemity.

Páčil sa vám článok?