Festival Minority a 25 filmov o menšinách

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už štvrtýkrát sa na Hviezdoslavovom námestí rozprestrie pomyselná filmová vlajka zmierenia, rasovej znášanlivosti a lásky k blížnemu svojmu. Na plátnach kín Mladosť a Tatra 5. - 8. októbra premietnu filmy o menšinách. Festival Minority tento rok ponúkne 25 hraných, dokumentárnych, celovečerných i krátkych filmov s témou tolerancie a solidarity.

Minority Film Festival pripomenie tvorbu tragicky zosnulého českého dokumentaristu Pavla Kouteckého a uvíta autorku dokumentárnych filmov Kristínu Vlachovú. Na programe sú aj atraktívne hrané filmy ako Raňajky na Plute, Transamerica, Dištrikt!, Môj Nikifor, Tiger a sneh, Skrotená hora a ďalšie. Desať rokov od tragickej etnickej vojny v Rwande prehliadka pripomenie predstavením drámy Hotel Rwanda. Súčasťou Minority Film Festivalu sú aj besedy s autormi a okrúhle stoly. Tohto roku budú o spolužití diskutovať fínski spisovatelia švédskej národnosti a viesť ju bude dramatik Bengt Ahlfors.

Chýbať nebudú ani obľúbené koncerty ethno a world music na Hviezdoslavovom námestí. Piatok sa ponesie v znamení Afriky (Thierry&Friends), sobotný podvečer spestrí populárny Pressburger Klezmer Band. Prehliadku v nedeľu 8. októbra uzavrie slovenská predpremiéra poviedkového filmu All Invisible Children. Vstup na všetky filmové predstavenia a koncerty je zadarmo!

Páčil sa vám článok?