Bratislavská hudobná jeseň graduje

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ešte nesklonil dirigentskú paličku a hlavu pri potlesku posledný dirigent orchestrov, ktoré vystúpili na Bratislavských hudobných slávnostiach, a už znejú zvuky gitár Bratislavských džezových dní. Tie sa začnú v piatok 20. októbra a potrvajú až do nedele 22. októbra v PKO.

V prvý deň džezových dní sa predstavia české, maďarské a slovenské hudobné zoskupenia, aby predviedli to najlepšie z džezu, čím ich krajina oplýva. Český Rhythm Desperados, skupina maďarského bubeníka a kapelníka Eleméra Balázsa, Kenny Garrett, Benito Gonzalez, Jamire Williams a Kris Funn. Na záver piatkového večera vystúpi Erich Boboš so skupinou The Frozen Dozen.

V sobotu sa predstaví David Kollar Band. Pútavé bude aj vystúpenie afrokubánskeho džezového hudobníka bubeníka Ignacia Berroa. Skupinu No Jazz zase tvorí päť francúzskych hudobníkov, ktorí hľadajú nové hudobné teritóriá.

V nedeľu zahrá Poľka Anna Maria Jopek, združenie mladých etablovaných slovenských klaviristov Three Pianos či džezman Matt Marshak. K nim sa pridá skupina Matt Bianco a zoskupenie Giansily Trio a nočnou nedeľnou Bratislavou sa už budú niesť len ozveny ďalšieho ročníka Bratislavských jazzových dní.

Páčil sa vám článok?