Letné divadelné osvieženie v DPOH

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ľahká svieža hra so šťavnatými dialógmi, rýchle tempo mierne absurdného, no úsmevne sa zamotávajúceho príbehu svetového dramatika Georgesa Feydeaua s názvom Tak sa na mňa nalepila, isto poteší a rozosmeje bratislavských divákov. Dramaturgia Činohry SND ju zaradila do repertoáru na záver sezóny, diváci ju však budú môcť vidieť aj po divadelných prázdninách.

Popri náročnejších projektoch uvádzaných na scéne Činohry SND táto inscenácia prináša priam relaxačné chvíle a salvy spontánneho smiechu. Veď kto by odolal vynikajúcemu výkonu mimoriadne pohyblivého a mimikou i humornými gestami disponujúceho Tomáša Maštalíra, ktorý sa na javisku ocitá v nezávideniahodnej situácii. Nedopatrením sa stane milencom mladej vášnivej šarmantnej speváčky, ktorá síce má manžela, ale akosi bližšie jej je šarmantný mladík, s ktorým si užíva, kde sa len dá. Obletovaná umelkyňa však netuší, že jej amant má krátko pred svadbou so slečnou z vyššej spoločnosti. Keď mládenec konečne nájde odvahu a rozhodne sa jej oznámiť koniec ich ľúbostného vzťahu, do salónu prichádza jeho budúca svokra, ktorá ide vychytenú speváčku požiadať o vystúpenie na svadobnom večierku...

V úlohe speváčky, ktorá neznáša prievan vo výške hlasiviek, sa predstaví Zuzana Fialová, v úlohe španielskeho generála zase Jozef Vajda, ktorý sa usiluje hovoriť po francúzsky, pričom skomoleniny jeho slov privádzajú divákov k výbuchom smiechu. V úlohe nádejného skladateľa, usilujúceho sa vnútiť svoje mizerné dielo slávnej speváčke, exceluje Richard Stanke. Ich výkony v pôvabných kostýmoch Milana Čorbu a v réžii Ľubomíra Vajdičku tak oživili úspešnú komédiu kráľa frašiek Georgesa Feydeaua.

Páčil sa vám článok?