Spia netopiere zavesené hlavou dolu?

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Aj to sa môžete dozvedieť v sobotu 10. septembra, keď sa už cez deň začne noc, na ktorú nikto len tak ľahko nezabudne. Všetci tí, čo majú odvahu, môžu prísť do bratislavskej ZOO na Európsku noc netopierov.

O 15.00 h sa môžu deti do 12 rokov, ktorým je určený poobedňajší blok, rozprávať o netopieroch a stretnúť sa so živými tvormi, ktorých sa tak bojíme, najmä ak máme dlhé vlasy. Od 15.30 si ich deti môžu aj nakresliť, pohrať sa s papierom a zasúťažiť si.

Večerný blok je už určený mládeži a dospelým s vážnejším záujmom o prírodu. O 19.00 bude prednáška o netopieroch pod holým nebom. Dozviete sa, kde tieto tvory žijú, aký je ich denný a ročný cyklus, čo ich ohrozuje a ako im môžeme pomôcť. Od 20.30 do 22.00 h sú na programe ukážky metód výskumu netopierov. Európsku noc netopierov vyhlasuje už deviaty rok sekretariát Dohovoru o ochrane európskych populácií netopierov (Eurobats) so sídlom v Bonne.

Na večerný blok je možný vstup len o 19.00 h a treba si naň priniesť vlastné baterky. Ak bude pršať, podujatie sa uskutoční v prednáškovej miestnosti.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie