Markovič a Piško skončili za mrežami

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Robiť humor je najťažšia a najvážnejšia vec na svete. Humoristi Rasťo Piško a Milan Markovič už o tom čosi vedia. Teraz spojili svoje sily, aby divákom dokázali, že nielen televízne večery im môžu priniesť humor, satiru a zábavu.

Milan Markovič určite nie je idealista. Nie je to človek, ktorý by len s nostalgiou spomínal na zašlú hviezdnu slávu svojich televíznych večerov a umáral sa v spomienkach. Milan Markovič je muž činu. A aj keď sprievodný text divadla Wűstenrot, v ktorom premiérovo uviedli divadelnú komédiu s pesničkami Basisti, oznamuje divákom, že v žiadnom prípade nejde o politickú satiru ani talkshow, monológy Milana Markoviča potvrdzujú opak.

Premiéroví diváci predstavenia Basisti sa tak dajú rozdeliť do dvoch skupín: buď sú to oddaní a verní milovníci humoru tohto komika alebo jeho ľahostajní pozorovatelia, ktorí dostali od podniku lístok do divadla. Podľa toho aj Markovičov divadelný humor, ktorý má nadväzovať na herecké účinkovanie umelca v Radošinskom naivnom divadle, rozosmeje a pobaví, alebo nechá svojich divákov chladných. To nič nemení na veci, že kombinácia Piško - Markovič je zmes, ktorá nachádza v našom každodennom (nielen politickom) živote množstvo inšpirácií, dobre okorenených a pikantných, aby žiadne sústo nezostalo bez chuti. Manželské dialógy opotrebovaného manželstva, kde sex sa stal neželanou rutinou, či vzťahy s dospievajúcou dcérou alebo otrocká láska matky, viac deštruktívna ako osožná, sú vhodné témy pre humor, ktorému každý rozumie a každý z neho čo-to pozná. Keď to herec Markovič nakoniec zosumarizuje, divák mu aj uverí, že najlepšie je mu v base. A ak k tomu pridá ešte aj vtipné monológy či dialógy, predstavenie dáva nádej, že naň nebudú diváci s lístkami od firmy chodiť vôbec a hľadisko sa zaplní len prívržencami humoru spomínaných slovenských komikov.

Páčil sa vám článok?