Serge Baudo so Slovenskou filharmóniou

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

V posledných mesiacoch sa v bratislavskej Redute predstavilo niekoľko významných európskych dirigentov. Okrem Michela Tabachnika, Martina Turnovského či Gerda Albrechta máte možnosť zažiť aj vynikajúceho francúzskeho dirigenta Serge Bauda, ktorý v posledných okoch pôsobil i na poste šéfdirigenta pražského symfonického orchestra FOK.

Vskutku impozantný program vystavaný z hudby 1. polovice minulého storočia reprezentujú diela, ktoré sú už dnes obľúbenými a efektnými číslami orchestrov po celom svete. Debussyho More je vyjadrením skladateľovej lásky k obľúbenému prírodnému úkazu a mohli by sme ho prirovnať k impresionistickým obrazom jeho súčasníkov. Španielsko-francúzsky trojuholník dopĺňajú Maurice Ravel a Manuel de Falla. Suita z baletnej hudby Čarodejná láska prekypuje vášňou andalúzskych Cigánov a jej zaujímavosťou, a jedným z hlavných bodov príťažlivosti, je použitie ženského hlasu. Vo vokálnom parte, pôvodne napísanom pre andalúzsku Cigánku Pastoru Imperio, zažiari temperamentná Jitka Sapara-Fischerová.

So Slovenskou filharmóniou uvedie Serge Baudo dva koncerty v bratislavskej Redute vo štvrtok a piatok 16. a 17. marca v Koncertnej sieni SF o 19.00 h.

Páčil sa vám článok?