Miro Žbirka a jeho hostia v Bratislave

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Koncertné turné Mira Žbirku The Best Of Tour 2006 so Zuzanou Smatanovou a hosťami spája to najlepšie z domácej hudobnej scény: dvoch zlatých slávikov, dve hudobné generácie a hviezdnych hostí. V Bratislave vystúpia 15. a 16. marca v Sibamac Aréne NTC.

Nadchádzajúce turné je pódiovou bilanciou toho najlepšieho z úspešnej sólovej kariéry speváka, ktorá presne pred štvrťstoročím odštartovala albumom Doktor sen s hitmi ako Balada o poľných vtákoch, Ako obrázok či V slepých uličkách - známeho duetu s Marikou Gombitovou. Výnimočné postavenie a stabilnú kariéru Mira Žbirku výstižne charakterizuje jeho umiestnenie v ankete Zlatý slávik, ktorú prvýkrát vyhral v roku 1981, keď z trónu zosadil Karla Gotta a toto ocenenie získal aj s odstupom štvrťstoročia.

Partnerom slovenskej hudobnej legendy je najvýznamnejšia predstaviteľka nastupujúcej hudobnej generácie Zuzana Smatanová. V priebehu dvanástich koncertov Žbirkovho turné sa predstavia aj Martha, Gladiator, Desmod, Ivan Tásler či David Koller. Špeciálnym hosťom bude Janko Lehotský.

Páčil sa vám článok?