Hudobné skvosty na koncerte Zlatých huslí

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Miroslav Dvorský, Dalibor Karvay, Jiří Stivín a k tomu päť cimbalov, tridsať huslí, osem viol, šesť violončiel, šesť kontrabasov a 55 vynikajúcich muzikantov z celého Slovenska pod vedením Martina Sleziaka, prináša koncert Zlaté husle, ktorý bude 5.3. o 19.00 h. v Sibamac Aréna NTC.

Miroslav Dvorský predvedie svoje umenie v strhujúcej Granade a slávnej árii G. Pucciniho Nessun Dorma. Dalibor Karvay zahrá to, čo počuli milióny divákov, keď vyhral Cenu Eurovízie s Fantáziou Carmen v Berlíne. Každý pochopí, prečo si ho pozval princ Charles na privátny koncert do Windsoru. Charizmatický Jiří Stivín na flautách všetkého druhu ukáže svoju lásku k barokovej hudbe Vivaldiho a Bacha. K tomu pridá veselé a živé džezové variácie podporené 55 muzikantmi.

Zlaté husle „vytiahnu“ tiež svoje najväčšie tromfy - Brahmsove Uhorské tance, Škovránka, cimbalovú „smršť“ v Paganiniho Capricio 24 alebo famóznu verziu držiteľa niekoľkých Oscarov Johna Williamsa v slávnych motívoch filmu Schindlerov zoznam. Orchester Zlaté husle je vyjadrením spojenia osobitosti slovenského naturelu so schopnosťou interpretovať na špičkovej úrovni najskvostnejšie skladby svetového repertoáru, ale aj slovenského a svetového folklóru, s hosťami slávnych mien. Orchester tvoria bývalí muzikanti Lúčnice, ktorý dnes hrajú v špičkových telesách ako Slovenská filharmónia, Slovenské národné divadlo, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Lúčnica, SĽUK ...

Páčil sa vám článok?