Rockový Nerez a folkové Buty na Vajnorskej

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Koncom sedemdesiatych rokov rezonovali v ušiach fanúšikov folku mená ako Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský, Zuzana Navarová a Andrej Kolář. Skupina s názvom Nerez sa úspešne dostáva na folkovú scénu a v tomto zložení hrá až do roku 1995.

Po dočasnom útlme sprevádza v roku 1997 Jarka Nohavicu vo vypredanej hale na Pasienkoch hudobné zoskupenie pod názvom Kapela. Spolu absolvovali niekoľko úspešných koncertov, až sa Nohavica rozhodol opäť vystupovať sám. Hudobníci zabehnutí v úspešnej Kapele nechceli opúšťať už svoje vyhriate miesto na scéne folku a obnovili staronový názov kapely Neřež. Nie je to starý známy Nerez, určitá kontinuita s touto kapelou však existuje.

Keď sa Neřež objavil, hudobní odborníci nedokázali túto skupinu hneď zaradiť. Nakoniec sa zhodli v tom, že ich hudobný štýl možno charakterizovať ako rockový Nerez a folkové Buty dohromady.

V rámci 5. ročníka Folk country sála alebo Koncerty na vaše želanie vystúpi Neřež 28. februára od 19.00 h vo Veľkej sále Strediska kultúry BNM na Vajnorskej ulici 21 v novom zložení. Okrem zakladateľov skupiny Z. Vřešťála a V. Sázavského to budú Filip Benešovský (basa) a spevák David Uher.

Páčil sa vám článok?