Máte radi folklór? Čarovné ostrohy vystúpia zdarma v Ružinove

3.11.2016
0
Čarovné ostrohy - titul
Páčil sa vám článok?

Prvý ročník Ružinovského folklórneho festivalu sa uskutoční už 12. novembra v Dome kultúry Ružinov. Jeho vyvrcholením bude vystúpenie tanečnej umeleckej skupiny Čarovné ostrohy o ôsmej večer. Ružinovčania si tento hudobno-tanečný zážitok môžu vychutnať zadarmo.

Cultus Ružinov a mestká časť sa rozhodli podporiť tradičný folklór. Prvý ročník  Ružinovského folklórneho festivalu prinesie vystúpenia súborov rôznych vekových kategórií, tematické prednášky, slovenský tanečný film Tanec medzi črepinami i vystúpenie Jána Berkyho Mrenicu mladšieho.

 Najväčším ťahákom je ale vystúpenie tanečnej umeleckej skupiny Čarovné ostrohy, ktorá je známa doma i v zahraničí. Čarovné ostrohy sú považované za zakladateľov folklórnej moderny na Slovensku. Na Ružinovskom folklórnom festivale predstavia energickú šou Rockom krokom.

 Na Ružinovský folklórny festival sa vstupné neplatí. Voľné vstupenky na vystúpenie Čarovných ostrohov Rockom Krokom si môže vyzdvihnúť u informátora v DK Ružinov každý obyvateľ s trvalým bydliskom v Ružinove a to počas pracovných dní od 7.00 do 19.00 hodiny po dve vstupenky zdarma na osobu. Počet miest je obmedzený.

(ms, Foto: Martin Hubka)

Páčil sa vám článok?