Lehárova Veselá vdova v Opere SND

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tradícia operetného žánru v Bratislave je veľmi živá. Nie všetci Bratislavčania však vedia, že významným interpretom operiet bola v prvých desaťročiach svojej existencie práve Opera SND. Veď len v rokoch 1920-1945 tu uviedli 163 inscenácií operetných titulov! Na túto sezónu pripravila Opera SND Lehárovu Veselú vdovu: dielo s vynikajúcou hudbou a so sviežimi situáciami ústiacimi do brilantných zápletiek.

Veselá vdova je dielom, ktoré od svojho vzniku v roku 1905 prešlo javiskami celého sveta a dočkalo sa takmer štvrť milióna naštudovaní. V Opere SND sa réžie ujal Marián Chudovský, choreografom je Jaroslav Moravčík, výtvarníkmi Otto Šujan a Peter Čanecký, zborové scény pripravila Naďa Raková. Pod hudobné naštudovanie sa podpísal Jaroslav Kyzlink. Návštevníci novej Veselej vdovy sa môžu tešiť na Máriu Eliášovú, Adrianu Kohútkovú, Martina Babjaka, Petra Dvorského, Olda Hlaváčka, Juraja Slezáčka, Ota Kleina, Ľudovíta Ludhu a ďalších. Premiéra Veselej vdovy bude v piatok 9. decembra.

Pre návštevníkov pripravila Opera SND pri príležitosti novej premiéry aj predpremiérové matiné s teatrológom Jaroslavom Blahom v nedeľu 4. decembra o 10.30 h. Na matiné budú účinkovať i tvorcovia inscenácie a predstavitelia hlavných úloh.

Páčil sa vám článok?