Mozart pobudne týždeň v Bratislave

19.10.2006
Páčil sa vám článok?

Celý týždeň od 20. do 27. novembra bude znieť v Pálffyho paláci na Zámockej ulici vážna hudba nielen od hudobného génia Wolfganga Amadea Mozarta.

Mozartov týždeň v Bratislave sa volá podujatie, ktoré pripravila Mozartova obec Bratislava, Ita agentúra, s.r.o. / Itamusic, InterArtists a BIPS. Na otváracom koncerte 8. ročníka medzinárodného festivalu sa predstaví komorný orchester Virtuosi di Praga pod vedením Oldřicha Vlčka a za spoluúčinkovania sólistov ND Praha A. Poláčkovej a J. Sulženka s programom Veľká nočná hudba pri sviečkach.

V piatok 25. 11. bude na vás čakať Klavírne trio Istropolis s dielami W. A. Mozarta, B. Martinů a L. van Beethovena a v sobotu 26.11. vás isto zaujme skvelá japonská sopranistka Nao Higano s klavírnym sprievodom Veroniky Lackovej, ktorá uvedie výber krásnych piesní J. Haydna, W. A. Mozarta a V. J. Tomáška. Záver festivalu bude patriť nášmu vynikajúcemu súboru Solamente Naturali, pod vedením Miloša Valenta, ktorý vystúpi s mladou sopranistkou Lenkou Máčikovou, a isto vás poteší tvorbou J. a M. Haydna, W. A. Mozarta či slovenského súčasného skladateľa P. Grolla.

Páčil sa vám článok?